Det rakner for St. Pauli

Foto: Scanpix

Klubben med den beryktede fansen taper i Kaiserslautern og rykker ned. Her er dagens oddstips.

29.04.11 13:00

Sportspills meny fredag:
V5 Biri: Matches mot Derby
V75 Sørlandet: Ei dame i rakettfart
V65 Jarlsberg: Høitomt tar storeslem
Lesertips: Lesernes oddstips fredag

Langoddsen byr på fotball fra flere kanter av Europa. Mye tysk, fransk og irsk. Dessuten starter A-VM i ishockey i Slovakia.

Kaiserslautern - St. Pauli
Vi følger innspurten i Bundesliga der det er 3 runder igjen. Kaiserslautern har bare 4-6-5 på hjemmebane totalt, men ser ut til å styre klar av nedrykk og kvalifiseringsspill da det er fem poeng ned til Wolfsburg på tredje sisteplass. Med seier mot bunnlaget St. Pauli i dag vil man i praksis sikre plassen. Man viser brukbar form med 3-0-2 på sine fem siste, av disse er dog to hjemmekamper tapt og tre bortekamper vunnet. Ikke så rart, da man har møtt sterke lag i hjemmekampene, mens man for eksempel fikk overraskende enkel match i bortekampen mot et Schalke 04 som hvilte en del av sine beste spillere forrige runde.

Florian Dick (f) og Jan Simunek (f) mangler i den bakre rekke. Ivo Ilicevic (m) står også på skadelisten.

Sannsynlig startoppstilling i følge kicker.de: Trapp - Petsos, Abel, Rodnei, Jessen - Tiffert, Kirch, Moravek, Hlousek - Hoffer, Lakic.

St. Pauli ligger nå sist etter 1-1-8 på sine ti siste. Det viser seg igjen og igjen at motivasjon og desperasjon for å vinne er ikke nok i seg selv, man må ha mannskapet og evnene til å ta poengene. Det kan se ut som det er her St. Pauli er kommet til kort. I forrige hjemmekamp ledet man 1-0 mot mer eller mindre ferdigspilte Werder Bremen, men kollektiv kollaps i 2. omgang førte til tap 1-3. Mange stiller nå spørsmålstegn ved moralen i laget og trener Stanislawski disponeringer. Man er også plaget av skader, og det begynner å se tungt ut nå. Men, det er bare 3 poeng opp til kvalifiseringsplassen, så toget er ikke gått.

Mathias Hain (k), Thomas Kessler (k), Bastian Oczipka (f), Carsten Rothenbach (f), Moritz Volz (f), Carlos Zambrano (f), Fabian Boll (m) og Rouwen Hennings (a) er skadet. Nok en gang må St. Pauli stille svekket, spesielt i det defensive.

Sannsynlig startoppstilling i følge kicker.de: Pliquett - Bartels, Thorandt, Gunesch, Lechner - M. Lehmann, Daube - Bruns, Takyi, M. Kruse - Asamoah.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

22.02.2010 Kaiserslautern - FC St. Pauli 3 - 0
12.09.2008 Kaiserslautern - FC St. Pauli 4 - 1
06.05.2008 Kaiserslautern - FC St. Pauli 2 - 0
17.11.2001 Kaiserslautern - FC St. Pauli 5 - 1

Selv om hjemmelaget ikke er nødt til å vinne etter at de tok en noe overraskende borteseier forrige runde, er dette en god mulighet til å sikre ny kontrakt. Som nyopprykket lag har det vært målet hele tiden, og man møter nå et lag man slo greit i 2. Bundesliga forrige sesong. Skadene hos St. Pauli og deres meget slette form gjør at vi tror de går på enda et tap i dag, uansett hvos mye motivasjon de måtte ha for å vinne. 1,80 er grei odds på H og denne kan spilles alene. Vi tilbys også 3,05 på en klar hjemmeseier, meget fristende odds dette, for historikk, form og skadesituasjon tyder på en komfortabel seier til hjemmelaget.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Slovakia - Slovenia
A-VM i ishockey starter i dag. Turneringen spilles i Slovakia, og vi og mange andre forventer en spesielt sterk innsats av vertsnasjonen. I de siste A-VM har kritikken gjerne gått på at en del nasjoner ikke stiller med alle sine beste, men dette er ikke tilfelle med hjemmelaget Slovakia. Vi skal for én gangs skyld ikke liste opp hele troppen, men bare si at at de har stablet på beina alt de har av rutine ikke bare fra hjemlig og tsjekkisk liga, men først og fremst russisk og amerikansk elitehockey (KHL og NHL). Slovakia går for gull på hjemmebane, og er en outsider til å klare det, dog er Russland og Canada de største favorittene, med rette.

Slovenia vant B-VM sist og skal kjempe for overlevelse i en rimelig tøff gruppe med Slovakia, Tyskland og Russland. De stiller ganske ungt, med spillere hovedsaklig fra hjemlig serie og da spesielt klubbene HDD Olimpija Ljubljana og HK Acroni Jesenice. Et par spillere har NHL-erfaring, og en annen har spilt i Elitserien. Dessverre er det slik at lagets største profil Anze Kopitar, visekapteinen på Los Angeles Kings, mister dette mesterskapet på grunn av skade.

En klar seier til gulltørste slovakere på egen is, er det vi forventer her. Gjengs odds for H er 1,06, mens Norsk Tipping kun tilbyr spill på Slovakia-2 til 1,48. Da må de vinne 3-0, 4-1, 5-2 eller bedre for at spillet skal gå inn. Det skal de være kapable til å klare. Det er som kjent like godt å vinne med ett mål som for eksempel fem, men det kommer inn et ekstra element her nå Slovakia har toppet laget og spiller for landets ære foran egne fans. Da er det et poeng å vinne på imponerende vis, og derfor lar vi oss friste av dette objektet. Vi får en dobbel med Slovakia-2 og Kaiserslautern som gir 2,66 i total odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.10.

25. Slovakia - Slovenia (0-2) 1,48 5,95 3,00
26. Kaiserslautern - St. Pauli 1,80 3,20 3,55

Total odds 2,66

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.