Gå til sidens hovedinnhold

Det rant over for Montenegro-treneren mot Norge. Det får Herrem til å fryde seg

Tidligere storspiller Bojana Popovic mislikte sterkt at hennes lag raknet fullstendig i andre omgang mot Norge.

MONTENEGO - NORGE 23-35:

TOKYO (Nettavisen): Det ble en skikkelig slitekamp for Norge da de møtte Montenegro i Tokyo-OL onsdag. Det norske laget slet med å få ting til å sitte i første omgang, men våknet for alvor etter pause og sikret til slutt en ny seier på overbevisende vis.

Norge tapte mot nettopp Montenegro i kvalifiseringen til OL, så slik sett smakte det nok ekstra godt med en revansj. Norge står nå med tre av tre mulige seirer i OL.

- Det har vært en virkelig god omgang. Vi har sett et norsk lag som bestemte seg. De kom på banen i andre omgang og tok tak i det både i forsvaret og angrepet, sa Eurosport-ekspert Ole Gustav Gjekstad.

Rasende trener

Det sto 13-13 til pause. I andre omgang skjerpet Norge seg betraktelig og skaffet seg raskt en luke. Derfra og inn så ikke de norske jentene seg tilbake.

Da Norge dro ifra i andre omgang, kokte det voldsomt nede på den montenegrinske benken. Trener Bojana Popovic var mildt sagt forbannet over det hun så.

- Hun står og skriker til høyere makter nå, påpekte NRK-kommentator Patrick Sten Rowlands om den utagerende Montenegro-treneren.

Popovic var i sin tid regnet som en av verdens ypperste spillere og hun har blant annet vært med å vinne Champions League hele seks ganger.

Camilla Herrem har forståelse for at Popovic måtte få ut till frustrasjon.

- Hun har vært en av verdens beste spillere selv, så man blir sikkert litt frustrert av og til som trener, så det forstår jeg jo. I dag synes jeg vi spiller ekstremt bra og er veldig fornøyd. Det er vanskelig å slå oss på en dag som dette, sier Herrem til Nettavisen.

Oftedal: - Var nok ikke fornøyd

Stine Bredal Oftedal sier hun fikk med seg litt av det som skjedde ved sidelinjen.

- Hun var nok ikke helt fornøyd da det begynte å snu litt der, sier hun til Nettavisen.

- Er det litt deilig at motstanderen blir så frustrert at de blir forbannet?

- Selvfølgelig, det er akkurat det vi ønsker, så det er alltid en god ting, sier hun.

Herrem fikk også samme spørsmål av Nettavisen etter kampen.

- Det er det beste og jeg synes resultatet viser og at vi er i god form og vi har lyst til å springe på alle. Nå gleder vi oss til neste kamp mot Nederland, for det blir noe annet.

Begge de to norske jentene føler at Norge hadde god kontroll på kampen, selv om det kladdet litt i første omgang. De mener løsningen er tålmodighet.

- Jeg synes det bare handler om at vi står litt i det og ikke lar oss stresse. Vi justerer et par ting i skuddøyeblikket og et par ting i forsvar og da får vi også kontringer. Vi setter de sjansene vi bommer på i første omgang, sier Bredal Oftedal.

Herrem: - Hadde troen på det

Camilla Herrem har en lignende forklaring på snuoperasjonen.

- Jeg føler at vi får satt et veldig bra forsvar og løper på dem hele tiden. De ligger igjen oppe med spillere når vi kjører tempo. Vi er seks oppe og de er kanskje fire hjemme. Det er det som gjør at vi styrer denne kampen her, sånn som det ble nå.

- Hadde dere troen på at det skulle snu hele veien?

- Det handla mest om oss selv i første omgang. Vi kommer til masse gode sjanser, så vi hadde troen på at det skulle snu hele tiden. Vi visste at det kunne bli en sånn type kamp, de slåss hele veien, men med en gang vi får de enkle målene, så er det bra.

Åpnet i stort tempo

Norge åpnet onsdagens kamp på forrykende vis og tok en tidlig ledelse, men det gode spille skulle ikke vedvare. Etter hvert kriget Montenegro seg inn og overtok.

Kari Brattset Dale, Camilla Herrem, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal scoret mål for Norge i innledningen. Montenegro våknet imidlertid raskt og etter drøye seks minutter i Yoyogi National Arena var lagene like langt på stillingen 4-4.

Etter dette var det montenegrinerne som fikk et initiativ og Norge slet med å ta vare på sine sjanser. Det ble mange svake avslutninger, samtidig som Montenegros målvakt også plukket mange baller. Etter 11 minutter sto det 5-5, men like etter scoret Montenegro igjen og tok ledelsen for første gang i oppgjøret.

Denne ledelsen holdt de på lenge og det virket som det norske laget ble mer og mer frustrert. Norges spill var preget av unødvendige feil og for raske avslutninger.

Reistad tok ansvar

Trenerduoen Tonje Larsen og Thorir Hergeirsson så heller ikke ut til å være veldig fornøyd og det ble diskutert heftig nede på den norske benken en periode.

- Jeg synes det norske laget nå har mistet autoriteten. De fremstår som nervøse og famler litt, fulgte han opp like etter, sa Eurosport-ekspert Ole Gustav Gjekstad.

Montenegro hadde på det meste en tremålsledelse på 8-5. Scoringer av blant andre Nora Mørk og Bredal Oftedal førte til at Norge var med igjen på 9-9.

Norge havnet igjen bakpå etter denne opphentingen og lå under med 13-10 da noen minutter gjensto av kampen. Da våknet bakspiller Henny Reistad for alvor.

Hun satte inn både Norges 11. og 12. scoring i kampen. Rett før pausesignalet gikk i hallen scoret Marit Røsberg Jacobsen fra kant og sikret 13-13 ved hvilen.

Solberg Isaksen med godt innhopp

I andre omgang fikk vi se et litt annet norsk lag. Bredal Oftedal startet omgangen med et par raske scoringer og etter hvert fikk Norge en god luke på Montenegro.

Sanna Solberg Isaksen var også en sterk bidragsyter etter pause og etter 15 minutter av omgangen hadde Norge skaffet seg en solid ledelse på 26-18.

Solberg Isaksen scoret fire ganger på fem forsøk de første 15 minuttene.

Utover i omgangen var det ingen tvil om hvor seieren skulle ende og de norske jentene hadde full kontroll, mens Montenegro ikke hang med i svingene.

Etter 23 minutter var Norge foran med elleve mål på stillingen 33-22.

Norge vant til slutt med suverene 12 mål.