Kim Kirchens fremtid innenfor sykkelsporten er fremdeles usikker eter hjerteinfarktet som rammet han i juni i forbindelse med Sveits rundt.

32-åringens medisinske personell leter fremdeles etter årsaken, og pacemakeren gjør det trolig umulig for han å konkurrere igjen.

- Jeg venter fremdeles på svar fra dokterne som har tatt tester av meg.

- Trent lett
- Det er fremdeles ingen som vet nøyaktig hva som skjedde. Det vil trolig ta noen flere uker, forteller Kirchen til Wort.lu ifølge cyclingnews.com.

Planene om et comeback er nå lagt litt til side.

- Det ser ikke veldig positivt ut. Jeg har trent lett i det siste, og sjansene for at jeg returnerer til profflivet i 2011 er veldig små. Det skjer trolig ikke, utdyper Kirchen og legger til; - Jeg ville fremdeles elsket livet som profesjonell syklist, men jeg vil ikke ta noen sjanser. Hvis det er noen tvil vil jeg trekke meg tilbake. Situasjonen er alvorlig, og jeg kan ikke ta lett på det som skjedde i juni.

Pacemakeren byr ikke bare på fysiske problemer, men også frata han sykkellisensen.

Brudd med Katusja
- Hvis de finner årsaken til problemet kan de trolig løse det. Da trenger jeg trolig ikke pacemakeren noe mer og kan kanskje fortsette toppidrettslivet.

Uansett, det blir ikke Team Katusja hvis Kirchen sykler aktivt mer. Kontrakten går nemlig ut på søndag som følge av en klausul i hans kontrakt med det russiske laget. Kontrakten til ryttere som ikke har vært aktive på seks måneder får automatisk kansellert kontrakten.

- Det betyr ingenting. Kontakten mellom meg og laget er brutt grunnet forskjellige meninger på flere punkter. Jeg vil ikke gå inn på detaljer, sier 32-åringen.

Sover dårlig
Kirchen resultater de siste årene har på ingen måte stått i stil med den fantastiske 2008-sesongen. Da vant han blant annet Flèche Wallonne og ble nummer syv i Tour de France.

- Nå ser jeg fremover. Jeg noterer meg hvor mye dette har påvirket meg, for eksempel sover jeg veldig dårlig. Jeg tenker på det hele tiden.

I mellomtiden bruker han mye tid på familien i Luxembourg.

- Jeg kan heldigvis bruke mye tid på barna. På den måten glemmer man problemene fort, avslutter Kirchen som ble far til to tvillinger få uker etter hjerteinfarktet.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!