Det ser lysegrønt ut

Foto: hesteguiden.com

To storfavoritter har billige oppgaver foran seg på Momarken i kveld, og vi tror begge innfrir.

På kvelden denne tirsdagen kan spillerne se frem til en spennende V64-omgang på Jägersro i Sverige hvor det er jackpot med 1.2 millioner kroner ekstra i sekserpotten, og i tillegg kan det spilles til en flott V65-omgang på Momarken i Østfold her på berget hos Norsk Rikstoto. Vi på Sportspill har selvsagt tips til begge baner, og på Momarken synes vi to storfavoritter nærmest står med beina i mål.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Det er ikke dermed sagt at det ikke kan bli fine penger å hente i V65-spillet dersom begge storfavorittene innfrir med fire relativt åpne løp ellers, og vi kan ikke gå i mot 8 Script Kiddy S.C. i et sprintløp for varmblodshester i V65-2. Sporet er riktignok ikke det beste, men i et løp som kun teller åtte deltagere, kan det ikke bli mye feil underveis.

Det ligger an til litt tempo på dette løpet med en rekke svært startkjappe hester i første rekke, og tøft tempo innledningsvis vil vår første banker for dagen profitere på til slutt. Script Kiddy S.C. har holdt strålende form i en lengre periode nå, og triumfen på fine 14.2 over aktuell distanse på karusellen i Skien i den siste starten, var av den overlegne sorten.

Storfavoritten støter ikke på noe verre motstand i kveld enn ved det siste seiersløpet, og på en arena 8-åringen trives helt fortreffelig på (går alltid gode løp på Momarken, og sist han gjestet dagens arena fikk han sølv på 13.7 full vei bak gode Fleetfoot Hanover), tror vi den svært speedige Gigant Neo-sønnen enkelt legger dette feltet på rygg til slutt.

Vår rangering V65-2: A: 8 B: 6-1-4-3 C: 7-5-2

Innleveringsfrister Momarken
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Leder hele veien
Det finnes ingen klink vinnere innen travet, men vi har vondt for å se at en frisk 2 Justandover L. lar seg slå i et varmblodsløp i V65-5. Vi har i vært fall vanskelig for å gå i mot 4-åringen, etter at 9 Dapple Rose (fremste motbudet) har blitt strøket i dette løpet, og favoritten leder etter alt å dømme rundt om.

Vi likte veldig godt Hamre-traveren ved triumfen på 15.8 full vei i den nest siste starten (herlig stil på ham der), og vi hadde da litt tro på ham i et tøft langløp i V75 i den påfølgende starten. Der ledet han lenge, men i et forsøk på å svare ut den seneren vinneren Valley High nedover den siste langsiden, ble det galopp.

Han hadde trolig vært blandt de tre uten galopp sist, og feilfritt taper han ikke. Dersom storfavoritten skulle gjøre seg bort på galopp, tror vi 4 Quite Fast står klar til å overta, og hun krysses på storbongen på Eksperten. Hun ble trøtt til slutt i et tøft V75-løp sist, men løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt.

Vår rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 2 B: 4 C: 1-10-7-3-6-5-12-11

V65-1, 1640 meter autostart
Fem hester hever seg litt over mengden på kapasitet i dette sprintløpet for varmblodshester som innleder denne V65-rebusen, og fremst setter vi nykommeren 2 Merci Merci. Han vant løp på Solvalla i vinter på 17.2 full vei, og det vitner om fin klasse. Treningsrapportene er gode, og han står fint inne i løpet.

Det var ikke mye spart i målgangen for favoritten 5 Jonathancanhall ved triumfen på 15.1 over aktuell distanse i den siste starten i relativt billig lag, men han løfter seg trolig for hvert løp han nå går etter lang pause. Dog ikke noe lyn i fra start, men med litt flyt på veien, dreier det seg trolig om en topp vinnersjanse.

En habil sprinter er 6 Glazier`s Bolt (sølv på 15-tallet i de to siste løpene), mens det er intet å utsette på kapasiteten til 10 Concorde W (dog usikker). Perfekt til står 1 Manly Goal, og han kan fort lede runt om. Han var toer på 16.0 over aktuell distanse bak gode Perfect Tabac nest sist, og han er vel lite spilt med sine 5%

Vår rangering V65-1: A: 2 B: 5-6-10-1 C: 12-11-7-4-9-8

V65-3, 2140 meter autostart
Tre hester skiller seg litt ut i dette varmblodsløpet i den tredje avdelingen, og fremst setter vi 9 Laugh At My Face. 5-årshoppa fikk et veldig hardt opplegg i et tøft langløp i et V75-løp sist, og da ble hun litt sliten den siste biten. Ikke noe å si på det, og mot klart enklere motstand i kveld, tror vi på en topp vinnersjanse.

Blåser til tet gjør 4 Georgie Mae, men vi er litt skeptiske til om hun holder stand helt hjem på full vei. Hun vant et sprintløp på fine 12.8 sist, men hun var i hissigste laget underveis i det løpet. Hun må opptre langt roligere for at det skal kunne gå veien i kveld, og vi synes hun har blitt vel stor favoritt med sine 57 %

Positiv i debuten for dyktige Kjetil Helgestad var 2 Jalapeno Broline (fjerde på 16.3 i et stayerløp bak gode Sejr Gammelsbæk&Co), men hun galopperte seg bort i den siste starten (vi tror dog ikke Klosterskogen passet henne veldig bra). Sporet er fint i kveld, og vi tror Varenne-datteren kjemper om seieren.

Vår rangering V65-3: A: 9 B: 4-2 C: 5-3-1-6-7-8

V65-4, 1640 meter autostart
Et småskummelt sprintløp for kaldblodshester venter oss i V65-4, og vi kan fort få en smell. Vi garderer således bredt, men fremst må vi nesten sette 4 Breilia Mille. 8-årshoppa var tilbake som en vinner på fine 27.4 over aktuell distanse etter litt pause i den siste starten, og løp i kroppen har da normalt gjort godt.

Dog ikke typen som rader opp, og da må vi gardere. Det er intet å utsette på kapasiteten til 7 Sogna Jentao, men 6-årshoppa har helt feil forutsetninger i kveld. Galoppfaren er trolig overhengende stor på en kjapp sprint med et spor langt ute bak startbilens vinger, og hun er da overspilt med sine 37% i kveld.

Det er intet å utsette på fartsressursene til 8 Løkki Vilma, og hun var positiv til sølv på 29.5 full vei i den nest siste starten. Hun var alt for tøft ute sist mot Wik Ida&Co, og vi tror formen er stigende. Fart som rekker langt innehar også 5 Solmøy Åse, men formen på henne er dunkel (får dog stå som en outsider).

Vår rangering V65-4: A: 4 B: 7-8-5 C: 9-3-2-1-6

V65-6/V5-3/DD-2, 1640 meter autostart
Et vidåpent sprintløp for kaldblodshester i høyt grunnlag avslutter denne V65-rebusen, og vi tyr da følgelig til veldig bred gardering. Ga seg for enkelt til slutt gjorde 4 Lykkje Odin sist (upplasert på 25.2 full vei), men med løp i kroppen etter litt pause og på en distanse som trolig passer litt bedre, er han seiersaktuell.

Pent til står 2 Skibber, og han kan fort lede rundt om i kveld. Gravdal-traveren holdt veldig fin form på denne tiden og utover i fjor, og han gikk da bl.a. fine 22.9 på en sprint som toer i et løp i Juli. Undertegnede har litt feeling for 9 Røyns Skatt i kveld, og da snakker vi om en veldig lite spilt 4-prosenter i V65-spillet.

Han var ute i mye tøffe løp med vanskelige forutsetninger før en mindre pause, men i kveld står han langt bedre til. Favoritt blir 8 Art Kjarvald (vant på 26.7 full vei i billig lag sist), men han står ille til i kveld (favoritt i fare). Det er mange outsidere her, og 5 Skogbryn Svarten, 6 Pedrus og 7 Kjeltringen krysses tidlig.

Vår rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 4 B: 2-9-8-6-5-7 C: 10-11-1-3

V5-4, 2140 meter voltestart
Et kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser venter oss i V5-4, og vi synes 6 Lundrapp ligner en klink vinner. 4-åringen virker til å være i rivende utvikling, og i den siste starten gikk han en sterkt løp til delt seier på fine 29.1 full vei. Han sitter tidlig i tet i kveld, og i fra den posisjonen vokser han en klasse.

Han går trolig en lav 28-tid full vei i fra spiss, og da skal han i så fall ikke bli lett å fange. Taper i fra start gjør 2 Furderud Svarten, og da tror vi det blir tungt for ham å hente igjen favoritten til slutt. Håpløst usikker er 7 Super Sjefen, og han må trolig rekordforbedre seg kraftig for å kunne tukte den store favoritten i kveld.

Vår rangering V5-4: A: 6 B: 2-7 C: 8-4-5-1-3-9

V5-5, 2640 meter voltestart
Et stayerløp for varmblodshester i lavt grunnlag avslutter denne V5-rebusen, og vinneren er slett ikke lett å plukke. Vi tyr da til veldig bred gardering, men fremst setter vi debutanten 2 Lionel. 3-åringen kommer ut med sterke rapporter i ryggen (gått 17.1 full vei i et rutineløp), og da er favoritten nevnt.

Trener bra gjør etter sigende også nykommeren 11 Casting Occagnes, og da krysser vi tidlig. En positiv innsats til tredje på 17.9 full vei leverte 7 Image Va Bene sist, og med en tilsvarende innsats i kveld, kjemper han langt fremme. Fin form er det på 6 Runaway Morning, og han kan score på at han er travsikker.

En 3-åring under utvikling er 8 Buck Is Boss snakk om (gikk fint til fjerde etter galopp sist), og vi tror dette er snakk om en type som kan trekke fordel av den lange distansen. Kapasiteten er etter sigende fin på 1 Zettelmeyer (trener fint), og da får Wallevik-traveren stå som en liten outsider, i dette veldig åpne løpet.

Vår rangering V5-5: A: 2 B: 11-7-6-8-1 C: 4-10-3-9-5

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.