Gå til sidens hovedinnhold

- Det ser mørkt ut

Fjorårets verdenscupvinner er i ferd med å gi opp hovedmålet for sesongen.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Fjorårets vinner av verdenscupen i skiskyting, Tarjei Bø, har ikke fått det til å stemme denne sesongen.

Sykdom og sviktende form har tatt 23-åringen ned fra tronen og ned på en åttendeplass i sammendraget. I torsdagens sprint i Holmenkollen ble det tre bom og 27.-plass for Bø, som erkjenner at toget kan ha godt med tanke på seier i verdenscupen sammenlagt.

- Det ser mørkt ut med tanke på verdenscupen. Det er ikke det som trigger meg nå egentlig. Det trigger meg å komme tilbake og lage litt show på standplass. Slik jeg gjorde i fjor; komme inn på standplass, smekke de ned og hausse opp publikum, sier Bø til Nettavisen.

Frykter ikke kulda
I romjula og på nyåret har nordmannen slitt med sykdom og sto blant annet over rennene i Oberhof. Han er ikke bekymret for at kollen-kulda skal føre til mer sykdom.

- Kulda er ikke et problem i seg selv, men jeg er ikke i den rå formen jeg burde være. Jeg er ikke nøyaktig nok og ikke god nok til å skjerpe meg. Det er der det ligger.

I fjor vant han verdenscupen fem poeng foran lagkameraten Emil Hegle Svendsen. Mange eksperter trodde det var de to nordmennene som skulle kjempe om seieren i år også. Hegle Svendsen har innfridd og ligger ti poeng bak ledende Martin Fourcad. Tarjei Bø ligger 167 poeng bak.

- Jeg skulle gjerne godt like bra som Emil. Jeg synes det er kult at han gjør det så bra og at det er noen nordmenn på pallen igjen. Det er sånn det skal være.

- Må skjerpe meg
Med tre bom på ti forsøk, ble det umulig for Bø å kjempe helt i toppen i torsdagens sprint. Han erkjenner at det er først og fremst på standplass at problemet ligger.

- Det er først og fremst på skytingen at skoen trykker. I løypa går jeg med det jeg har. Den fysiske formen jeg har. Da kan du være skuffa over at du ikke er i bedre form, men det får du ikke gjort så mye med på kort sikt. Det er på skytingen jeg må skjerpe meg.

Nå håper han at en lang treningsperiode fram mot VM, skal føre til at formen skal toppe seg til mesterskapet i Rupholding.

- Jeg håper at formen kommer til VM. Jeg tror ikke det skal være noe problem. Vi har en såpass lang treningsperiode inn mot VM - det tror jeg vil hjelpe på.

- Får ikke betalt
23-åringen føler ikke han har fått igjen for treningen han har lagt ned for å komme tilbake etter han ble rammet av sykdom.

- Jeg har jobbet knallhardt etter jeg begynte å slite etter jul, men føler ikke at jeg har fått uttelling på den jobben jeg har gjort. Jeg jobber og gjør det jeg skal, men når konkurransen kommer, detter jeg ut. Jeg må kanskje bli enda bedre til å forberede meg.

Å stå over verdenscuprenn for å finne VM-formen gjennom trening, tror han ikke vil bli aktuelt.

- Det har ikke vært planen. Jeg må bare ta det fortløpende hele veien, hvordan jeg skal gjøre det. Jeg tenker på å komme tilbake i toppen og vinne skirenn. Det er lenge til VM.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken