*Nettavisen* Sport.

Det siste TV-intervjuet

Foto: (Swim World Magazine)

- Jeg vil aldri glemme ham, sier den amerikanske journalisten Jeff Commings.

02.05.12 11:01

En uke før han døde, ga Alexander Dale Oen et intervju med swimmingworldmagazine.com. Intervjuet ble gjort under treningsleiren i Flagstaff, og er trolig det siste TV-intervjuet som ble gjort med tidenes beste norske svømmer.

I intervjuet snakket Dale Oen mye om hvordan han opplevde VM-gullet i Shanghai i fjor – bare dager etter terrorangrepet. Men også om hvordan han begynte med svømming og utfordringene med at det er svært få svømmebassenger å trene i hjemme i Norge.

- Jeg brukte situasjonen og prøvde å gjøre noe godt ut av det. Jeg tenkte at om jeg gjorde et godt løp ville én prosent av de som sørget ville føle seg litt bedre, hvis ikke så var det greit også. Hvis bare én eller to følte seg litt bedre, ville det være bra nok for meg, fortalte Oen om dagene etter 22. juli i fjor.

Dale Oen vant VM-gull på 100 meter bryst bare tre dager etter massakren i Oslo og på Utøya.

Se intervjuet med Alexander Dale Oen hos Swimming World her:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED

Skrev minneord
Intervjuet skulle egentlig sendes i dag, onsdag, men som en hyllest til Dale Oen valgte Swimming World Magazine å publisere intervjuet tirsdag.

Intervjuet ble gjort av den tidligere svømmeren Jeff Commings, som etter Dale Oens død også skrev gripende minneord om sitt intervjuobjekt.

Les hele Commings minneord her.

- Selv før jeg hørte om dødsfallet hans, kunne jeg huske hvert eneste ord fra Alex’ intervju. Han hadde enorm respekt for sine konkurrenter, og en ektefølt kjærlighet til idretten. Nå når han er borte, vil mange av ordene hans – sagt på nær perfekt engelsk – være med meg for alltid, skriver Commings.

- Beæret
Commings var imponert over hvor åpen og inkluderende Dale Oen var. Blant annet nevner han at nordmannen spurte om journalistens egne prestasjoner i bassenget og virket oppriktig interessert i å høre svaret.

- Selv om en skygge trolig vil ligger over finalen på 100 meter bryst i London, vet jeg at Alex vil se ned på oss alle den dagen. Hans store smil vil gi verden litt mer lys og løfte humøret vårt, skriver Commings før han avslutter:

- Jeg er beæret over å ha møtt Alex før han forlot oss. Jeg vil aldri glemme ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.