Patrick DesRochers (30) får mye av æren for at Vålerenga er på god vei mot sitt 27. seriemesterskap i ishockey. Kanadieren stoppet 34 av 36 skudd da Sparta Sarpsborg ble slått 5-2 foran 1800 tilskuere i Jordal Amfi tirsdag kveld.

Osloklubbens trener Knut Jørgen Stubdal tror at tirsdagens seier vil vise seg avgjørende for seriegullet.

- Ja, det skal godt gjøres å ta oss igjen nå, selv om det er teoretisk mulig. Vi tar ikke noe på forskudd, men det skal skje mye rart om vi ikke tar gullet nå, sier Stubdal til Nettavisen.

Lovende forsterkninger
Osloklubbens siste kanadiske tilskudd, Shay Stephenson (26) og Eric Werner (27), markerte seg i likhet med DesRochers svært positivt mot sarpingene. Stephenson scoret 3-1-målet, mens Werner endte kampen med +3.

- De ser veldig bra ut, og gjør at vi nå har fått et komplett lag. Backen (Werner) er spillende, slår bra pasninger og er flink til å snu spillet raskt, mens forwarden (Stephenson) er stor og sterk, 1,93 meter høy, og vil bli tøff å møte for mange forsvarere i sluttspillet, mener Stubdal.

- Det var akkurat dette vi ønsket oss, legger han til.

- Holdt Vålerenga inne
Men duoen har ikke rukket å bidra stort i løpet av bare to kamper, så enn så lenge er det liten tvil om at Patrick DesRochers er lagets viktigste kanadier.

- Seieren var fortjent, men resultatet lyver nok littegrann. Patrick var god og reddet oss da Sparta var på vei inn i kampen igjen. De kunne fått 2-0 og 2-3, forteller Stubdal.

Alexander Larsson ga Sparta ledelsen tidlig i første periode, men Anders Fredriksen, Blake Evans og Stephenson sørget for 3-1-ledelse før andre periode.

I midtperioden stoppet DesRochers samtlige 15 Sparta-skudd, mens Mathias Trygg økte Vålerenga-ledelsen til 4-1. Bryan Lundbohm reduserte til 4-2 før Blake Evans midtveis i sisteperioden fastsatte sluttresultatet til 5-2 med kampens eneste mål i overtallsspill.

- En av våre beste kamper
- Dette var en av de beste kampene vi har spilt i år. Vi er veldig fornøyde med eget spill og får ta med oss dette inn i sluttspillet, sier Vålerengas trener til Nettavisen.

Stavanger Oilers hjalp Vålerenga gjennom å slå Lørenskog 1-0, mens de endte 5-3 til Stjernen mot Manglerud Star og hele 8-3 til Storhamar mot bunnlaget Frisk Asker i en kamp hvor Lars Erik Hesbråten scoret tre mål og Johan Ramstedt gjorde hele fem assists.

Vålerenga har 83 poeng etter 42 kamper, og er dermed ni poeng foran både Lørenskog (43 kamper) og Sparta (42). Disse to lagene bør kanskje heller kikke nedover enn oppover på tabellen, ettersom Stavanger Oilers på fjerdeplass har 73 poeng og Lillehammer på femteplass har 72.

Frisk Asker ligger helt sist med 42 poeng, med sju poeng opp til Stjernen.