Gå til sidens hovedinnhold

- Det skal ikke skje

Jonas Holøs var uheldig da sveitserne økte ledelsen.

SVEITS - NORGE 3-1:

STOCKHOLM (Nettavisen): Norges overtallsspill er ikke noe som har fått det til å gå kaldt nedover ryggen på motstanderne så langt i VM, men på stillingen 1-0 til Sveits i søndagens kamp fikk laget en ny mulighet.

Da gikk det verre enn noen gang så langt i mesterskapet.

Ellers så solide Jonas Holøs skulle ta imot en pasning på sveitsernes blålinje, men mistet kontrollen, sveitserne kontret og satte inn 2-0 i undertall.

- Tar min del av skylden
Backen tar på seg ansvaret for den scoringen.

- Jeg får en pasning av Marius, og pucken spretter opp mellom beina mine. Jeg vet ikke helt hvor den blir av. Jeg prøver å skate hjem, han dropper pucken, skudd, så kommer tredjemann på retur.

- Det skal ikke skje i power play, og jeg tar min del av skylda for det, sier Jonas Holøs.

- Spiste oss opp
Lokomotiv Jaroslavl-spilleren er imponert over det sveitsiske laget, men ikke overrasket.

- Dem har slått alle de store lagene, så jeg visste at dem var bra. Jeg har sett dem på TV selv og. Det føltes som om vi ble spist opp i dag. De gikk mye bedre på skøyter enn oss og hver gang man flytta pucken, satte man bare kompisen i trøbbel, sier Holøs til Nettavisen.

Selv om Norge til tider ble utspilt og slet med å komme ut av egen sone, tror ikke Holøs laget slapp seg ned veldig mye fra lørdagens kamp mot Hviterussland.

-Tenningsnivået var der. Alle prøver og vil og jobber hardt, men i dag jukset vi kanskje litt noen steder og når Sveits kommer så hardt, blir vi straffet hardt.

Johansen hyller Sveits
Roy Johansen hadde heller ikke noe å si på innsatsen til sine elever.

- Gutta jobber hardt, prøver hele tiden. Det er ingen som slipper seg ned. Alle er inne i det, vil, prøver og jobber hardt. Jeg ser at dem må flytte beina fort. Det gikk et knepp fortere.

Landslagssjefen innrømmer at han er fascinert av sveitsernes spillestil.

- Jeg har fulgt sveitsisk hockey og har sansen for det. De spiller med høy intensitet og stor fart og er moderne i måten å spille på, sier Johansen til Nettavisen.

Nettavisen fulgte kampen direkte!

Elendig start
Norge fikk ingen god start på kampen da Simon Moser dukket opp foran mål og satte en retur mellom beina på Lars Haugen, som akkurat ikke rakk å lukke åpningen.

Det har vært rettet en del kritikk mot det norske overtallsspillet så langt i VM. Da Eric Blum ble utvist med fem minutter igjen å spille av første periode, fikk de en mulighet til å rette på den statistikken.

I stedet endte det med en ny trøkk midt i ansiktet da Jonas Holøs mistet pucken på Sveits' blålinje. Overraskelseslaget kjørte kontra og etter at Haugen reddet første forsøk, satte Roman Josi inn 2-0.

I sekundene som fulgte, pådro først Patrick Thoresen seg personlig straff på ti minutter, før Morten Ask ble utvist for interference etter å ha skubbet borti Sveits' målvakt.

Sveits imponerer
I andre periode fikk Norge flere muligheter til å bedre sin power play-statistikk, men det ville seg fortsatt ikke.

Rett før perioden var over viste Sveits hvorfor laget topper nettopp den statistikken.

Mens Alexander Bonsaksen satt i utvisningsboksen, utnyttet sveitserne overtallet og økte til 3-0 ved Patrick von Gunten.

- De er gode i overtall. Vi klarer ikke å få uttelling. Vi fikk sjansene våre, men klarte ikke å utnytte det, sa Roy Johansen til MAX etter andre periode.

Kapteinen tok ansvar
Da Norge igjen havnet i overtall i den tredje periode, tok kaptein Ole Kristian Tollefsen ansvar.

Färjestad-backen banket inn reduseringen til 1-3 og ga Norge nytt håp om poeng.

Minutter senere pådro sveitserne seg to nye utvisninger, med halvannet minutts mellomrom, slik at Norge fikk et snaut halvminutt med tre mot fem.

Det klarte imidlertid ikke de norske gutta å utnytte, og Sveits dro i land 3-1-seieren.

Dermed blir det en ren finale om den siste kvartfinaleplassen i puljen mellom Norge og Tsjekkia tirsdag.

Kommentarer til denne saken