*Nettavisen* Sport.

Det smeller i Bergen

Foto: hesteguiden.com

Vi trår til med et spenstig andrevalg som banker i to svært vanskelige V5-spill i Bergen. Sjekk våre V5-tips.

25.08.11 12:53

Sportspills meny torsdag:
Oddstips 1: Slutt på moroa for HJK Helsinki
Oddstips 2: Aalesund faller i Nederland
Galopp Øvrevoll: Vi spiller Billson
Lunsjtrav Bjerke: Frode Hamre styrer lunsjen

Det er Bergen travpark og Øvrevoll som skal glede eventuelt irritere V5-spillerne torsdag kveld. I Bergen kjøres det som vanlig to V5-spill, mens Øvrevoll nøyer seg med et V5-spill før søndagens storstevne.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

I Bergen er det kanskje årets vanskeligste omgang som står for tur, og det er nesten garantert at det blir flotte penger. Vi spiller bankerfritt i V5B-spillet, mens vi i V5A-spillet har funnet det vi tror er en godbit og lanserer 2 Tun Tora som et svært spennende bankeralternativ. Den fireårige hoppa (som er fallen etter Tun Elda) debuterte på en flott måte for fjorten dager siden. Galopperte da fra start, og tapte ca 30 meter. Holdt imidlertid både fart og stil oppe etterpå, og våre klokker viste 1.32 siste tusen.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

I kveld er det bortimot tetgaranti (kun tre hester fra strekdistansen) og motstanden ser billigere ut enn sist. Med nestor Ove Wassberg som ypperlig makker, tror vi på tidlig tetkjenning og vi tror hoppa er god nok for en tid ned mot 32-tallet. Da blir ikke denne dama lett å hente. Hun er Tun Eldas første startende avkom, og Tun Elda var ei riktig fin hoppe som kjørte inn 336 700 kroner. Med Alm Viktor som pappa, er det ingen tvil om at Tun Tora har genene i orden. Er faktisk kun et andrevalg i kveld (kun markert på 19 prosent), mot den overspilte favoritten 9 Todina som er markert på 82 prosent. Todina må rekordforbedre seg kraftig her og stiller til start med svært usikker form. Vi synes Tun Tora er et hyperspennende spilleobjekt i kveld og klinker til med banker.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 10-9-5 C: 1-7-4 D: 8-6-3

V5-1 - Varmblodshester 1600 meter autostart
Mangeusikkerhetsmomenter i den første avdelingen, der spesielt startsiden er vanskelig å lese. Vi setter uansett 5 Yrneo boko først som står noenlunde bra til, selv om teten neppe er innen rekkevidde. Geir Mikkelsens flotte seksåring har formen på topp og kommer til start med en fersk Forus-seier i bagasjen og møter enklere motstand her, og blir et forholdsvis klart førstevalg.

Ove Wassberg sender ut 9 Victor Palema som kommer fra Åke Svanstedts suksessrike stall. Hang med i sin siste start på Solvalla fra en håpløs utgangsposisjon, men var god både nest sist og tredje sist, og møter svært mye billigere motstand her, men åttendespor er ikke lett uansett. 11 Super Charming avgjorde lett og overbevisende sist, men må ha tur fra spor elleve. Det må også 12 Xanadu ha, men både eier og kusk melder om seierstro med klaff underveis. 4 Volnay kan bli skummel om han kommer seg til tet, uten at det koster skjorta og er også aktuell i et åpent innledningsløp.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 8-11-12 C: 4-3-11-6-7-10-9 D: 2

V5-2 - Kaldblodshester hoppeløp 2100 meter voltestart
Tredjevalget 4 Athena Kos blir vår favoritt. Har vist at hun går 28 på distansen og da skal favorittene fra 80 meter tillegg stå tidlig opp for å hente henne igjen. Nå har Athena Kos tidvis lagt litt hardt på noen ganger i tet, og kanskje lagt litt av på slutten. Uansett synes vi hun fortjener favorittstempelet.

Vi setter 13 Ness Tjo Oda nærmest. Hoppa hadde en kanonsesong i fjor med nesten 300 000 innkjørt og tok hele 11 seire. Kommer nå tilbake etter fem måneders pause og rapporteres å trene fint, og står litt bedre til enn de to favorittene og er kapabel til å gå på 25-tallet på distansen. 14 Bjørøy Tulla har stort sett manglet det lille ekstra i år, og det blir ikke lett å hente dette tillegget. Fikk helmaks som sjette sist på Bjerke og må være helt på topp for å vinne dette. Det må også 15 Timor være, men hun har gjerne galoppen som sin største fiende.

Vi må også varsle for 6 Dalsjento som holder hysterisk form. Galopperte fra start sist og var også ute av taktene i den siste svingen sist, men avsluttet storveis til fjerde. Holder denne dama seg unna galoppen, kan hun være et gigasjokk her. Er ikke rørt i totoen overhodet (nede som et fjortendevalg). 10 Lykkje Kristin er fortsatt god nok om hun mot formidning skulle holde seg på beina (men det er ikke ofte). 1 Espeset Frøya kommer til å få drømmeopplegget i ryggen til Athena Kos, så får vi se om det er noe ork igjen tilslutt.
Rangering V5-2: A: 4 B: 13-14-15 C: 6-10-1-11-12-7-8-3 D: 5-2-9

Annonse: Rolf Lerum så et kanonbra jobb på en helt bortglemt hest i V5-4A/V5-1B

V54A/V51B:
Usedvanlig svak klasse i dette løpet og for første gang i undertegnedes tipskarriere setter jeg Henry Kristiansen først, med formhesten 5 F.H. Niklas. Vallaken har avsluttet flott flere ganger den siste tiden etter smygløp. Her kan det faktisk bli tetkjenning umiddelbart, og da kan årets første seier være et faktum. Skulle hesten bli fanget opp i dødens, er det trolig iskaldt, for denne karen tåler ikke å gjøre veldig mye selv.

1 Giant Gold utfordret Jonnythecash rundt den siste svingen sist, men det tok litt imot mot mål. Nest sist hang hesten i tredjespor hele førsterunden og deretter dødens, men var likevel tapper. vant svært lett på Forus fjerde sist og holder absolutt toppform. Skulle Christiane J. Kristiansen forsvare innersporet med sin adept, kan Giant Golde ta årets andre seier. Best på kapasitet er trolig 8 J. Gold som er havnet i Rogaland, etter et mislykket opphold hos Frode Hamre. Åttendespor er imidlertid svært sjanseartet, og hesten må bli den helt naturlige outsideren her.

I V5A-veddemålet får vi råd til ytterligere noen hester (vi står på disse tre i V5B-spillet) og setter da på 2 Mustang Elegance (dukker opp i regi Renate Aarlie, men har vist svært lite i Sverige de to siste årene) og 10 Yankee's Wish (henger med, men vil ikke fighte).
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 1-8 C: 2-10-4-6-7-3-9

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester 1600 meter autostart
Ikke lett å være spillet i V5A-finalen heller, der Geir Mikkelsens svært variable fireåring 10 Novak Bi blir forholdsvis stor favoritt. Det sier vi tja til. Novak Bi var riktignok bra på Jarlsberg nest sist (måtte åpne 09.5 første fem da) og holdt flott til tredje. Skuffet imidlertid stort sist på Forus og måtte nøye seg med fjerde. Falt også som blytung V5-favoritt på Forus femte sist og sprint er heller ingen fordel. Har faktisk kun gått et sprintløp for Mikkelsen.

3 Peter Skovgård gjorde et hyggelig løp til tredje første gang ut i Bergen, go har trukket et flott tredjespor bak bilen i kveld. Er nok avhengig av å få det servert denne vallaken, men spurtet flott da. 1 Flo Skywalker er svært variabel, men i kveld kan det bli tetkjenning og derfra trives hesten klart best. Blir det ikke hardkjør i front, er det bra vinnersjanse. Men han kan bli overflydd av 7 Wonder Boy A. som også har svingt voldsomt i prestasjonene den siste tiden. Sprint er ihverfall en fordel.

Ove Wassberg melder om seierstro på 9 Pomodori Gubi og med gode rygger fra start kan det gå veien. 5 Onlymede er ingen stjerne, men Forusgjestene tar erfaringsmessig godt for seg i Bergen. 2 Steamer var direkte svak på Forus sist og skuffet også nest sist. Men i likhet med de fleste varmblodshestene på stallen til Ove wassberg, er han svært ustabil og plutselig er de tilbake.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 10 B: 3-1-7-9 C: 5-2-11-4-6-8 D: 12

V5-3B - Varmblodshester 2100 meter autostart
Bra sjanse for at 7 Investor G.T kan komme seg foran her, og vi synes andrevalget har et helt riktig løp her, selv om formen er litt usikker nå. Fra tet må det dreie seg om en fin vinnersjanse. 6 Rembrandt November ble kjørt i rygg sist, og satt bom fast i det lengste som helpigg. Litt vanskelig å vite hva kusk Svein Ove wassberg velger å gjøre her. Rembrandt November har vist seg sårbar til slutt dersom han laddes for hardt fra start.

4 Uppercut Flevo blir stor favoritt hos spillerne på bakgrunn av et greit seiersløp sist. Men Uppercut'en er også variabel, og det er slett ikke alle dager han vil kjempe som best. Er markert på 72 prosent og vi mener han blir altfor stor favoritt i kveld. Han ble faktisk kraftig utfordret av 1 Dark Dream sist, det var ikke veldig overbevisende. uansett tre hester gjør opp i V5-3B.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 6-4 C: 1-2 D: 3

V5-4B- kaldblodshester 2100 meter autostart
En feilfri 2 Spydermann Ø.K. taper neppe dette løpet, men fireåringen har vært innom galoppen i tre av sine fire starter i karrieren og har altså en galopprosent på 75. Fartsmessig og på kapasitet er han uten tvil helt overlegen i dette selskapet, og spillerne har faktisk gjort ham til andrevalg. Overraskende.

Spillerne har nemlig latt seg blende av 28.9-tiden til 8 Dag Viktoria som hun presterte for fjorten dager siden. I våre øyne en medhenger-tid, og hun var 20 meter bak vinneren Athena Kos. En fryktelig overspilt favoritt, slik vi ser det, men er under utvikling. Det er også 7 Horpestad Lynet som tross galopp runden fra mål ble nummer fem på Forus tirsdag (Teng Kongen vant det løpet). Gjorde også en fin sisterunde nest sist og møter passende motstand her. 3 Vertigo Bjørn er en brukbar treåring som også er en aktuell seierskandidat her.
Rangering V5-4B: 2 B: 8-7-3 C: 6-1-9-5-1-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-5B - Varmblodshester 1600 meter autostart
Tom Erga er i ferd med å gjennomføre sin beste sesong noensinne og står med 30 seire når det fortsatt gjenstår drøyt fire måneder av dette året. På Bergen travpark har han vunnet fem løp de to siste løpsdagene og han blir vår favoritt i V5B-finalen med formhoppa 4 B.B. Tibur. Fireårshoppa var veldig bra vinner av en poengjakt nest sist og fulgte opp med en solid tetseier i bergen sist. Fra fjerdespor bak bilen er det svært gode sjanse for umiddelbar tetkjenning og da skal hoppa ha en fin sjanse til å ta sin tredje strake seier.

Hun kommer selvsagt til å få kamp av kapasitetshesten 10 Zarbara Boko som har vunnet fire av seks løp i år. Vallaken har vunnet sprettlett fra tet i sine to siste løp, men vi er ikke sikre på at hesten drar fordel av sprint og så lenge B.B. Tibur har vunnet sportrekningen i kveld, synes vi det spennende med andrevalget B.B. Tibur som tipsener. Vi garderer oss imidlertid litt og tar også med oss 1 Men Vinn Då som galopperte i et lovende angrep ut mot oppløpet sist (løpet ble vunnet av Askens Fuji). Hadde neppe kunnet utfordret denne, men kunne blitt toer. Fra et perfekt førstespor bak bilen, er vallaken aktuell her.
Rangering V5-5B: A: 4 B: 10-1 C: 9-7-2-5-6-8-3-11-12Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.