OSLO (NTB): Erlend Mamelund har, til tross for situasjonen i Montpellier, fått mye spilletid. Det mener trener Robert Hedin er viktig for landslaget som onsdag starter jakten på EM-billett.

I sommer gikk Erlend Mamelund fra Haslum til franske Montpellier. Kort tid etterpå ble flere spillere i klubben anklaget for kampfiksing.

Hedin tror likevel at Mamelund vil stå fram når Norge jager avansement i kvalifiseringen til EM i Danmark.

- Mamelund er og blir veldig viktig for oss, selv om det som har skjedd i Montpellier sikkert har vært tungt. Han har fått mye spilletid og har gjort det bra, sier Hedin til NTB.

Rutinert tropp
Mamelund er en av elleve spillere i Norges 16-mannstropp som til daglig spiller i utlandet. Landslagssjefen mener disse spillerne hever kvaliteten på det norske herrelandslaget.

- Nivået er høyere i utlandet enn det er i Norge, og vi hadde nok stilt dårligere dersom laget kun besto av spillere fra den norske serien, sier Hedin.

I troppen som skal møte Tyrkia onsdag og Litauen søndag, er det kun Drammen-spiller Ronald Putans som står uten landskamper.

Kan ta Frankrike hjemme
Frankrike, som tok EM-gull både i 2010 og i 2006, blir Norges tøffeste motstander i kvalifiseringen. Selv om Hedin er overbevist om at franskmennene vil ta gruppeseieren, har han tro på at Norge kan gi de franske stjernene god kamp på hjemmebane i april.

- De er utvilsomt favoritter i gruppen og det beste laget vi vil møte i kvalifiseringen. Om vi skal slå dem, så må det bli på hjemmebane, sier svensken.

Han legger også til at han er sikker på at Norge, på bekostning av Tyrkia og Litauen, vil ta seg til EM-sluttspillet i 2014. (©NTB)