BISLETT (Nettavisen): Torsdag kveld kunne Karsten Warholm slippe jubelen løs etter å ha slettet Kevin Youngs verdensrekord fra 1992. Nordmannen har jaktet rekorden i lang tid og med tiden 46.70, var den snart 30 år gamle rekorden en saga blott.

Warholms løp ble etterfulgt av elleville jubelscener, men for kort tid siden skjedde det noe som på mange måter kunne spolert festen for den norske hekkeløperen.

Under et stevne i USA nylig var nemlig rivalen Rai Benjamin nær ved å ta rekorden som Warholm har jaktet så lenge. Det var bare marginer som hindret amerikaneren.

LES OGSÅ: Det svartnet for NRK-profil Jann Post under Karsten Warholms superløp

Benjamin noterte seg nemlig for 46.83 sekunder og løp dermed fortere enn det Warholm noen gang hadde gjort på det tidspunktet. Kun seks hundredeler skilte Benjamin fra å være den første til å løpe under Youngs tid på 46.78.

LES MER: Drama i kulissene før superløpet: - De burde gitt meg sparken, det var totalt uansvarlig

Warholm med innrømmelse

Overfor Nettavisen innrømmer den norske 25-åringen at det ikke hadde blitt det samme å ta verdensrekord torsdag, om Youngs tid allerede var blitt slått.

Selv om han i intervjuer på TV og under løpet har virket svært avslappet med tanke på rekorden de siste dagene, så sier han det har vært nerver inne i bildet når det kommer til om noen skulle klare det før ham.

- Det var viktig for meg å være den første til å ta den etter Kevin Young. Det var litt nervepirrende og. Vi har vært iskalde og ventet. Vi har ikke jaktet rekorden fra starten av, fordi vi vet at det blir en lang og viktig sesong, sier Warholm til Nettavisen.

- Det kommer fortsatt et OL, som vi mener er det viktigste, men det at jeg fikk lov til å være den første til å ta denne rekorden, var stort og viktig for meg, sier han.

Trener Leif Olav Alnes mener et scenario der Benjamin hadde tatt rekorden først, ikke er spesielt viktig nå - da det gikk som det gikk - og fnyser av Nettavisens tankeeksperiment.

LES OGSÅ: Benjamin slo Warholms «pers» på 400 hekk

- Det er litt hypotetisk. Jeg tror det er kjekt å være den som tar rekorden, men du må bare forholde deg til de kortene du får å spille med, sier han til Nettavisen.

- Det har ingen innvirkning på hva han gjør. Det var et fantastisk resultat, et godt «outcome» og en fin historie, sier Warholms trener videre om saken.

- Hva tenker du om duellen mellom Karsten og Benjamin i OL?

- Det er en gudegave til sporten. En gudegave til friidrett og en gudegave til 400 meter hekk. Fantastisk. Men det er ikke bare Benjamin, det er flere som er bra, sier han.

Hoen: - Hadde vært surt

Bislett-general Steinar Hoen påpeker noe av det samme som Warholm.

- Det var så inni helvete nære med Benjamin, også. Det hadde vært surt om den ble tatt i forrige uke, sier han til Nettavisen.

LES OGSÅ: Rett før løpet på Bislett kom treneren bort til Amalie Iuel med en beskjed

- Hadde Karsten slått den igjen nå, hadde det ikke vært det samme. La oss si at Benjamin hadde løpt på 46.77, da var det han som tok den rekorden til Kevin Young.

Hoen, som er tidligere høydehopper, har gode minner fra Youngs rekordløp.

- Jeg var på tribunen selv, jeg, i 1992 og så Kevin Young løpe det løpet. Og det var en legendarisk rekord som Edwin Moses hadde før det igjen, så det er ganske lenge siden.

- Å gjøre det på Bislett, der vi har en historie tilbake til 1966, der ingen norske herrer har satt verdensrekord i Bislett Games tidligere, er helt utrolig, sier han.