Gå til sidens hovedinnhold

Det som skjedde mot Angola fikk Herrem til å måpe: - Jeg fikk helt sjokk

Camilla Herrem (34) fikk oppleve noe hun tror er helt nytt. Det får Nora Mørk (30) til å kalle henne en råtass.

TOKYO (Nettavisen): Norge hadde få problemer med å ta seg av Angola i sin andre kamp under Tokyo-OL tirsdag, men for Camilla Herrem skjedde noe uventet.

Den norske kantspilleren er ikke akkurat den på banen som havner i de tøffeste duellene og det er sjelden vare at veteranen blir gitt tominutters utvisning.

I møtet med Angola ble hun imidlertid utvist to ganger i løpet av de første 13 minuttene, noe som betød at hun sto i fare for å få rødt kort.

LES OGSÅ: Warholm droppet å besøke friidrettsarenaen: - Kjente det boblet i blodet

Herrem: - Jeg fikk sjokk

Etter kampen forteller Herrem at hun ble ganske satt ut av det hele.

- Gud a meg, jeg fikk helt sjokk, jeg. Det har aldri skjedd før. Jeg skjønte ikke helt den ene der, men det er vel de som dømmer da, sier Herrem til Nettavisen.

- Du er vel ikke den som oftest pådrar deg utvisninger?

- Nei, aldri og spesielt aldri i landslaget, forteller Sola-jenta.

- Jeg prøvde å gå inn å lage brøyt der og så plutselig var jeg bare vist ut. Ganske lenge etterpå, faktisk. Men, jaja, hva skal man gjøre, det er ikke så mye annet å gjøre.

Lagvenninne Nora Mørk hadde heller ikke sett to Herrem-utvisninger komme.

LES OGSÅ: Ingebrigtsen dropper distanse i OL: - Veldig forventet

- Nei, jeg tror aldri jeg har opplevd det før, men hun er en råtass, da, sier Mørk til Nettavisen med et stort glis om munnen.

Mørk: - Vi er godt i gang

Til tross for Herrems uvanlige opplevelse, føler Mørk at det norske laget fikk mange gode svar mot Angola, selv om trener Thorir Hergeirsson ikke var helt fornøyd.

Islendingen tente til noe voldsomt mot slutten av kampen i en time out, noe Mørk rett etter kampslutt mente var et litt dårlig timet utbrudd fra sjefen.

Nå ønsker 30-åringen fra Oslo fokus mot det som skal skje videre i OL.

- Vi får de to poengene vi ville og jeg føler at alle jentene har vært ute på banen i OL nå og vi er godt i gang. Det er mye vi kan ta med oss fra denne kampen, sier hun.

LES OGSÅ: Knallhard kritikk mot Tokyo-OL: - De ignorerer våre menneskerettigheter

- Men vi må bli mer effektive i alt vi gjør framover. Det tror jeg blir mye bedre så fort vi møter lag som passer oss enda bedre, sier den norske stjernen videre.

Mørk trekker blant annet fram tok faktorer hun er godt fornøyd med.

- Vi skal ta med oss denne gode seieren her. Jeg synes det var mye bra forsvarsspill og ikke minst målvaktsspill. Begge keeperne våre har fått være viktige allerede. De viser hvem de er, de beste keeperne i mesterskapet. Det er veldig betryggende, sier hun.

Skryter av OL-debutant

Noen kritiske røster mener at trener Hergeirsson rullerer for lite på laget i de innledende rundene, slik at får få spillere kommer ordentlig i gang i OL.

LES OGSÅ: Nora Mørk forklarer årsaken til bildene som vakte oppsikt: - Komisk

I kampen mot Angola fikk imidlertid den 1.91 høye bakspilleren Kristine Breistøl sin OL-debut og leverte varene. Mørk føler alle har kommet fint i gang i Tokyo.

- Ja, det tror jeg absolutt. Det er utrolig godt å få Breistøl i gang, også. Hun er effektiv og gjør akkurat det hun skal. Det er veldig god stemning i laget. Vi må bare fortsette å være stabile, som vi er hele tiden og så tar vi krigen mot Montenegro onsdag.

I tillegg til Montenegro, venter også kamper mot Nederland og Japan i gruppespillet, der de fire beste lagene går videre til kvartfinale i OL-turneringen.