SLOVENIA - NORGE 2-1:

LJUBLJANA (Nettavisen): Leo Østigård kunne hatt både én, to, tre og fire scoringer på Stozice Stadium, men måtte gang på gang se Slovenias store stjerne Jan Oblak stoppe norsk scoring.

«Oblak, Oblak, Oblak» var det eneste Erling Braut Haaland sa til Nettavisen på Ullevaal i det omvendte oppgjøret i juni etter å ha fått flere muligheter avverget av Atletico Madrid-stjernekeeperen, og lørdag var det Østigård han drev nærmest til vanvidd.

Ti minutter ut i oppgjøret ble han imidlertid reddet av dommeren etter at Østigård fikk frispark imot seg på grunn av armbruk etter å ha satt ballen i mål, men de påfølgende minuttene var Oblak i det umulige hjørnet.

Les også: Kritikken hagler. Nå slår Norge-stjernen tilbake: - Har ikke noe å si:

– Irriterer meg noe inn i h******

25 minutter ut i oppgjøret raget Østigård høyest på en ny dødball og headet mot nettmaskene fra kloss hold, men Oblak fikk på mirakuløst vis opp hendene og reddet.

Like før pause var keeperen på plass igjen etter en ny Østigård-heading, mens den norske midtstopperen måtte se ytterligere en mulighet renne ut i sanden etter å ha vunnet en duell på overtid.

Hør Nettavisens fotballpodkast Sesongkortet under:

Etter kampen legger han ikke skjul på hva han tenker om duellen med Slovenias nummer én.

– Jeg har hatt litt utur der tidligere, og jeg hadde det igjen i dag. Det irriterer meg noe inn i helvete. Det er tungt, sier Østigård til Nettavisen på spørsmål om «duellen i kampen».

Les også: Ble håndplukket til Norge av Haaland. Grepet vekker oppsikt: –⁠ Det er uvanlig

22-åringen sier det er for dårlig ikke å omsette minst én av sjansene i mål, men påpeker at også det mentale spiller inn når man kommer inn i en ond sirkel.

– Det har litt med selvtillit å gjøre også. Jeg følte at jeg spilte ham (Oblak, red. anm) litt varm, og med annulleringen var det mye som gikk mot meg. Så fikk jeg muligheten igjen i andre omgang. Da headet jeg mot bakerste stolpe der det skal være en spiller, men det var det ikke. Det irriterte også, sier han til Nettavisen.

Børs: Slik spilte Norge mot Slovenia

Ren gruppefinale mot Serbia

Østigård var en svært skuffet mann etter å ha sett Norge rote bort 1-0 mot det slovenske laget. En svak annenomgang kulminerte i at Benjamin Sesko satte inn 2-1 like før slutt etter en keepertabbe av Ørjan Nyland.

Verken Østigård eller kaptein Martin Ødegaard er overrasket over at Slovenia, som sto med kun to poeng før lørdagens møte, gikk så aggressivt til verks på en fullsatt arena i hovedstaden.

– Vi visste de kom til å gå ut i hundre. De har hatt en tøff kvalik resultatmessig, men vi visste det er et godt lag og at de ville ha et resultat, sier Arsenal-profilen til Nettavisen.

Nå venter en ren gruppefinale mot Serbia, etter at Aleksandar Mitrovic scoret hat trick i serbernes 4-1-seier mot Sverige lørdag.

Norge klarer seg med uavgjort for å sikre gruppeseieren i den avgjørende kampen som spilles på Ullevaal tirsdag klokken 20.45.