Gå til sidens hovedinnhold

Det store Liverpool-mysteriet

Hvem kan Rafael Benítez egentlig bruke mot Lyon?

Det høres kanskje ut som en «ikke-sak», men britiske aviser hevder at en mulig førsteellever - og litt til - er tvilsomme til Liverpools avgjørende Champions League-oppgjør mot Lyon.

Etter tap mot Fiorentina og franskmennene hjemme, er Rafael Benítez’ mannskap avhengig av poeng på Stade Gerland.

Basert på lørdagens oppgjør mot Fulham blir det vanskelig. Svært vanskelig. Da hadde Benítez 11 frafall i troppen sin.

De skadde
Albert Rieria rekker neppe Lyon-kampen. Spanjolen har slitt med lårstrekk de siste ukene. Høyreback Martin Kelly spilte hjemmeoppgjøret med Lyon, faktisk imponerte han også, men har slitt med en vond ankel siden.

Høyreback nummer to - Glen Johnson - har pådratt seg en strekk i leggen. 25-åringen spilte ikke mot Fulham lørdag.

Steven Gerrard har slitt med et lyskeproblem i etterkant av landskampen mot Ukraina. På de siste seks kampene har 29-åringen kun 25 minutters spilletid å slå i bordet med. Det har blitt spekulert i om midtbanespilleren må legge seg under kniven for å rydde skadetrøbbelet av veien.

De mystiske
Hvorfor verken Martin Skrtel, Daniel Agger, Fábio Aurélio eller David Ngog ikke spilte i helga, har ikke Benítez sagt noe om. Både Skrtel og Ngog spilte hele cupoppgjøret mot Arsenal i midtuka, og den sistnevnte gjorde en av sine aller beste opptredener for Merseyside-klubben.

Lokalavisen Liverpool ECHO (takk for tips, leser!) skriver at Agger igjen er plaget av problemer med ryggen, mens Aurélio har pådratt seg en skade i leggen. Det er derfor grunn til å vurdere kvartetten som tvilsom.

De syke?
Heller ikke Alberto Aquilani eller Diego Cavalieri var i aksjon med Fulham. Fra England meldes det at duoen er ute med virus.

I disse dager herjer som kjent svineinfluensaen på den britiske balløya, men klubben har foreløpig ikke bekreftet om svineriet har fått utfolde seg i Liverpool-troppen.

Tilbake mot Lyon? Tvilsomt, men så er da ikke disse to som «startellevermateriale» å regne - foreløpig.

De tvilsomme
Igjen blir dette spekulasjoner, men både Fernando Torres, Yossi Benayoun og Dirk Kuyt ble tatt av underveis i det famøse 1-3-tapet mot Fulham.

- Dersom Fernandos skade hadde blitt verre mot slutten av oppgjøret, hadde vi nær sagt ikke hatt noen igjen til onsdag, ble kaptein Jamie Carragher sitert på etter oppgjøret.

Benítez uttalte at det også var behov for å spare Benayoun og Kuyt i forkant av Champions League-oppgjøret, noe som gjør at det må settes spørsmålstegn ved alle de tre spillernes matchform.

De utelatte
Høyreback nummer tre i Liverpool er Phillip Degen. Også kjent som klubbens ulykkesfugl.

Sveitseren spilte sin andre Premier League-match mot Fulham. Det gikk ikke bedre enn at han fikk direkte rødt kort etter et taklingsforsøk på Clint Dempsey.

Mot Lyon spiller han uansett ikke, ettersom manager Rafael Benítez ikke meldte ham på til Champions League denne sesongen. Heller ikke Daniel Ayala (som kom inn mot Fulham) Peter Gulasci (satt på benken mot Fulham) eller Nabil El Zhar er spillberettiget i gruppespillet.

Hva er igjen?
Pepe Reina står i mål. Dersom verken Johnson eller Kelly rekker Lyon-kampen, er Stephen Darby (21) klubbens eneste rene høyreback. Alternativt kan Jamie Carragher flyttes ut på høyrebacken og Stotiris Kyrigiakos og Damien Plessis (?) fylle midtstopperplassene.

På venstreback er Emiliano Insua det foretrukne valget, mens Javier Mascherano, Lucas, Jay Spearing, Plessis og enten Yossi Benayoun og/eller Dirk Kuyt kan innta midtbanen. Fernando Torres spiller trolig deler av oppgjøret, mens Ryan Babel og Andrej Voronin er de øvrige spissalternativene mot det franske mesterlaget.

Også reservekeeper David Martin, Nathan Eccleston og David Amoo er med i Champions League-troppen. Så får en se hvem av spøkelseskvartetten Agger, Skrtel, Aurélio og Ngog som våkner til live onsdag ettermiddag.

- Kanskje blir Ngog klar og Gerrrad kan rekke det. Vi må se hvordan fremgangen blir og vi må sjekke (Martin) Skrtel og (Daniel) Agger. Torres? Vi vet ikke, sier Benítez.

Vet DU noe mer? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under denne artikkelen!

Kilder: Nettavisen/The Times/The Guardian/thisisanfield.com/Google News/Liverpool ECHO

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene