*Nettavisen* Sport.

Det store Lotto-kuppet

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Lotto-Ridley snappet opp iransk rytter og havnet i sykkelsportens fineste selskap.

26.10.11 12:10

- Jeg er lettet, uttalte Marc Sergeant i Lotto-Ridley til Het Nieuwsblad tirsdag kveld.

Og det kan man godt forstå. Det belgiske laget kapret nemlig en plass på UCIs topp 15-liste i aller siste liten. Sykkelforbundets rangering gir en sterk indikasjon på hvem som får innvilget verdenstourlisens foran neste sesong.

Det er kun stryk på etiske, finansielle eller administrative kriterier som kan frata belgierne plassen.

Så hvordan klarte de det?

Jo, en iransk rytter spilte en nøkkelrolle.

Skulle ikke han til Geox?
Mehdi Sohrabi er navnet, og det er en rytter vi har omtalt før på procycling.no. Først viste Ag2r-interesse for ham, men fikk nei og signerte i stedet Boris Shpilevskij, Amir Zargari og Gregor Gazovdha.

Les også: Desperat høstjakt på iranske syklister

Alle har plukket godt med UCI-poeng på den asiatiske rankingen.

Sohrabi ble meldt klar for Geox-TMC, men da sponsoren kunngjorde at de trakk seg ut av sykkelsporten, og samtlige ryttere ble fristilt, falt naturlig nok også den avtalen sammen.

Det var da Sergeant så sitt snitt til å gjøre en taktisk genistrek.

- Vi gjorde lurt i å holde det hemmelig. Han (Sohrabi) uttalte at han hadde signert for Geox, Ag2r og andre lag. Men vi fikk den endelige signaturen, røper han.

- Han så først mot Geox, men når hovedsponsoren hoppet av, tok vi sjansen. Vi var raske på avtrekkeren ettersom Sohrabi har kjørt på Ridley de siste tre årene. Vi ga ham et tilbud, og han aksepterte, utdyper han.

Passerte Ag2r
Ifølge denne bloggen passerte Lotto med det Ag2r på rankingen, med 625 poeng mot 594.

Sohrabi har denne sesongen kjørt for Tabriz Petrochemical Cycling Team, og står bokført med 14 seirer denne sesongen. Som leder av rankingen, tar 30-åringen med seg 20 poeng til sin nye arbeidsgiver. Iraneren vant også fjorårets asiarankingen. Det forklarer hvorfor han var så ettertraktet blant de europeiske storlagene.

Lotto måtte motvillig slippe poengkongen Philippe Gilbert til BMC Racing foran neste sesong, og mistet også hovedsponsor Omega Pharma til Quick Step. Men laget har fremdeles ryttere som André Greipel, Jurgen Van den Broeck, Jurgen Roelandts og Jelle Vanendert på lønnings- og poenglisten.

Ag2r, Geox, FDJ, Euskaltel og Europcar er de fem lagene som kjemper om de tre siste lisensene – så fremt alle topp 15-lagene blir funnet verdige.

Les også: Disse lagene får trolig WorldTour-plass

Totalt skal det være 18 WorldTour-lag også neste sesong. Og gladest av dem akkurat nå: Lotto-Ridley.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.