Hun var en av OLs største favoritter. Så skadet hun leggen, og hun kjempet mot tårer og svarte med en sviktende stemme da hun møtte pressen for én uke siden. OL-deltakelsen var i fare.

- Smertene er enorme, sa 25-åringen da.

Suverent best
Men onsdag viste amerikanske Lindsey Vonn nok en gang at hun er verdens beste kvinnelige alpinist.

Lagkameraten Julia Mancuso hadde tatt ledelsen med 90 hundredeler, men det stoppet ikke Vonn. Hun ledet hele veien, og i mål var hun 56 hundredeler foran Mancuso.

Det var hennes tiende seier for sesongen, og den sjette på sju utforrenn, og dermed står 25-åringen både med VM- og OL-gull i løpet av karrieren.

- Det var utrolig å komme ned til målområdet og få se mitt og Julias navn på tavla. Dette er det største som har skjedd i livet mitt! Dette er virkelig stort! sa Lindsey Vonn etterpå.

Løypa i Whistler er lang og mer krevende enn utforjentene er vant til.

- Jeg visste hva jeg måtte gjøre, hva slags renn jeg måtte kjøre. Jeg måtte angripe, og det gjorde jeg, forteller en lykkelig Vonn ifølge Reuters.

Sølvet og bronsen gikk til henholdsvis Mancuso og østerrikske Elisabeth Görgl. Sistnevnte var imidlertid hele 1,46 sekunder bak Vonn.

Stygge fall
Svenskenes gullhåp Anja Pärson kjørte svært godt, men falt stygt i det siste hoppet før mål, og pappa Anders Pärson var naturligvis livredd der han sto i målområdet.

Les også: - Anja kunne ha slått seg i hjel

Den svenske alpinstjernen ble regnet som medaljekandidat i samtlige alpinøvelser, og lå også an til sølv før det fryktelige fallet, som heldigvis endte relativt bra.

Verre gikk det med rumenske Edith Miklos, som fra et sent startnummer slo seg så kraftig at hun måtte fraktes vekk med helikopter.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!