Gå til sidens hovedinnhold

- Det største tullet jeg har hørt

Norske skistjerner raser mot planene om «slalåmlangrenn».

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil innføre enda et nytt rennkonsept i verdenscupen i langrenn. I februar 2012 kan det bli arrangert en 10-kilometer i polske Szklarska Poreba der første del av løpet er ren klatring, mens andre del er utforkjøring ned en slalåmbakke.

Les også: Vil ha langrenn ned en slalåmbakke

- Vi synes dette kan være et spennende innslag i en sesong da det ikke er noe mesterskap i langrenn, sier Vegard Ulvang, som er leder i den internasjonale langrennskomiteen, til Nettavisen.

Forslaget ble luftet på høstmøtet i FIS sist helg, og ble offentlig kjent fredag. Nettavisen har loddet den umiddelbare stemningen blant norske toppløpere.

Og dommen er nådeløs.

- Orgeltramp og big-jump?
- Det er det største tullet jeg har hørt. Det er langrenn vi driver med, ikke skialpinisme, fastslår en provosert Eldar Rønning.

- Nå må FIS begynne å ta løperne på alvor. Hva hadde Vegard Ulvang sagt hvis det hadde kommet et sånt forslag da han var aktiv, undrer trønderen

Martin Johnsrud Sundby vet ikke om han skal ta forslaget seriøst.

- Det der gidder jeg nesten ikke bruke krefter på å kommentere. De bør jo kaste inn en orgeltramp og en kuleløype i samme slengen, og kanskje avslutte med big-jump og stilpoeng.

- Skicross er allerede oppfunnet, fortell det til Ulvang, sier han til Nettavisen.

- Litt useriøst
Heller ikke Simen Østensen vet helt hva han skal tro.

- Som verdenscuprenn synes jeg nesten det høres litt – hva skal man si – useriøst ut. Som et showrenn på slutten av sesongen kunne det kanskje ha vært noe, sier han.

Østensen mener grensen er nådd for nyvinninger i langrennssporten.

- Det er skummelt å finne på for mye nytt på en gang. Gamlekarene som synes det er for lite femmil kommer neppe til å like dette, konstaterer han.

- Nok for en stund
Heller ikke Øystein Pettersen jubler for forslaget.

- Det er bra de er interessert i å utvikle produktet, men nå er det kanskje nok for en stund. FIS må heller se på muligheten for å utvikle selve arrangementet, slik at ikke bare spesielt interesserte går på langrenn.

- Det er jo bare å se på hvor populære bysprintene er. Der tilbys publikum noe mer, i form av levende musikk, salgsboder og god servering. Det er ikke konkurranseprogrammet det er noe i veien med, det er det rundt, sier Pettersen, og fortsetter:

- Folk som vil se slalåm, de går på slalåmrenn.

Den nye konkurransen skal testes ut på lavere nivå kommende vinter. Erfaringene derfra, samt tilbakemeldingene fra ledere og løpere, vil avgjøre om det spesielle rennet kommer på verdenscupprogrammet.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken