Gå til sidens hovedinnhold

Det svartnet for NRK-profil Jann Post under Karsten Warholms superløp

Den kjente NRK-kommentatoren tok helt av, men innrømmer at han husker lite av det han skrek i rundt ett minutt.

BISLETT (Nettavisen): Karsten Warholm leverte et superløp på Bislett torsdag kveld og endelig tok han verdensrekorden til Kevin Young som har stått siden 1992.

Warholm løp inn til 46.70. Den gamle rekorden lød på 46.78 sekunder.

På Bislett stadion satt NRK-profil Jann Post og kommenterte det hele. Post har opplevd mange store norske prestasjoner gjennom sin jobb i TV, men øyeblikket Warholm leverte torsdag er nok noe av det største han har opplevd.

Svartnet på direkten

Det norske folk som så sendingen til NRK, kommer nok også til å huske Posts reaksjon. Til Nettavisen forteller han om kaotiske sekunder i kommentatorboksen.

- Det var utrolig moro. jeg elsker jo store idrettsøyeblikk og det her var definitivt en av dem, norske verdensrekorder i friidrett er enormt sjelden, sier han.

- Det er 21 år siden sist, og sist en norsk mann løp inn en verdensrekord var vel i 1955, Audun Boysen, så man er jo glad for at man sitter på beste sted på tribunen og rett og slett får se det live. Så får man håpe at man ikke ødela opplevelsen for noen andre.

Post innrømmer imidlertid at han ikke husker så mye av det som skjedde.

- Ja, det ble såpass høylytt at jeg ikke husker hva jeg sa. Det gikk vel litt i svart der når man så tiden, for han brasilianeren var så tett på at jeg tenkte den siste 50-meteren at det her blir ikke verdensrekord, men det blir bra, forteller TV-profilen.

- Så kom tiden som overrasket meg, på grunn av hvor bra brasilianeren løp, det var ny Sør-Amerikansk rekord, så det var ikke så rart, derfra og ut er det litt svart. Så prøvde man å sette det litt i perspektiv når man kom til seg selv. Da hadde jeg skreket i et minutt, tror jeg, sier han til Nettavisen en times tid etter superløpet.

- Imponert over at han takler det

Selv om det lå litt i luften at Warholm skulle ta rekorden, og det har vært enormt mye fokus på den, er Post likevel litt overrasket over at det faktisk gikk.

- Ja, det er klart at han har blitt bedre for hvert eneste år, noe som er ganske unikt når du har det nivået. Vi har sett tydelige signaler på at han har blitt bedre, stayeren har blitt bedre, han har fått bedre utholdenhet slik at de siste hundre skulle bli bedre.

- Når han da leverer den 300-metertiden Warholm løp 300 meter hekk på ny verdensrekord tidligere denne sesongen), hvor han ikke engang får vist fram utholdenheten, men det er så veldig mye bedre enn det han gjorde i fjor, selv om han var litt skada inn i det i fjor, så hadde man en mistanke om at det her var mulig.

Post tror presset på Warholm var større enn han ga uttrykk for.

- Sånn sett så har vi venta litt på det, men det er første gang med publikum på Bislett på to år, alt presset er på ham etter at Jakob Ingebrigtsen ble syk. Alle har kommet for å se dette her, det er ikke bare å gå ut på her og gjøre det, så jeg er ekstremt imponert over at han takler det og bare gjør det på første mulighet, sier NRK-profilen.

Warholm: - Stort og spesielt

Da Nettavisen fikk snakke med hovedpersonen selv, Karsten Warholm, etter løpet, var det en glad og lettet 25-åring som sto igjen med tidenes raskeste tid.

- Det er veldig stort og spesielt og det vil bli snakket om lenge, sier han til Nettavisen.

- Du kunne ikke laget en bedre setting om du prøvde. Vi er tilbake her med det største arrangementet i Norge etter pandemien, sier Warholm videre.

Publikum var i ekstase da 25-åringen løp i mål og han tok seg god tid på stadion etter løpet. Warholm løp rundt hele Bislett for å takke de frammøtte.

- Det å kunne gjøre dette foran det norske folk som har heiet og støttet opp om meg i mange år, med treneren min, venner, familie og sponsorer på siden her, det er veldig, veldig spesielt og et øyeblikk som kommer til å sitte igjen lenge., sier han.