RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det svinger i «Plankebyen»

Sist oppdatert:
FREDRIKSTAD STADION (TV 2 Nettavisen): Nå svinger det for alvor i Fredrikstad. Ikke en sjel tror lenger på at FFK skal ta veien ned i 1. divisjon. Mot Brann svinget det fra de helt store prestasjonene til bunnivå.

FREDRIKSTAD – BRANN 3-2: Nesten før publikum hadde rukket å sette seg på de kalde setene på Fredrikstad stadion hadde Dagfinn Enerly gitt hjemmelaget ledelsen 1-0. De fleste på stadion visste nok ikke om Enerly ladet for skudd eller innlegg i den situasjonen, men hovedpersonen selv er klar i sin tale.

Kampfakta, spillerbørs og høydepunkter på web-TV

Sterk vind
- Jeg så at keeper sto langt ute, men må nok innrømme at jeg hadde mye hjelp av den sterke vinden, sier Enerly til TV 2 Nettavisen, til ville protester fra lagkameratene i Fredrikstad.

- Aldri i livet om han skjøt, gliser Simen Brenne, mens resten av lagkameratene nærmest ler seg skakke av en Dagfinn Enerly, som heller ikke klarer å holde seg helt alvorlig.

For gode for nedrykk
- Vi er rett og slett for gode til å rykke ned, slår Dagfinn Enerly litt mer seriøst fast.

- Og med det fantastiske publikummet i ryggen er det jo nesten umulig å tape, fortsetter han.

Tomålscorer Enerly er av mange betegnet som FFKs redningsmann. På egne vegne er målmaskinen mer beskjeden.

- Jeg er absolutt ingen redningsmann. Vi er en gjeng med gode fotballspillere som nekter å tape, slår han fast.

- Neste søndag skal Tromsø få smake hva det vil si å komme til Fredrikstad, ler han.

Gledelig
Trener Knut Thorbjørn Eggen var også i det gode hjørnet etter at nye tre poeng ble værende igjen på Fredrikstad stadion.

- Det var selvfølgelig gledelig, sier Eggen.

- Det var en flott kamp med massevis av sjanser til begge lag. Tar jeg ikke feil var det hele ti klare målsjanser til begge lagene. Det er ganske uvanlig i Tippeligaen, fortsetter han.

- Vi vant kampen på at vi var dyktigst foran eget mål. Da Brann nærmest kjørte over oss i første omgang var blokkeringene i hockeystil det som reddet oss fra baklengsmål, mener FFK-treneren.

Fortsatt jevnt
Med to seriekamper igjen å spille, ligger FFK på tiende plass med 29 poeng. Ett poeng bak Viking, som laget skal møte i den siste serierunden. Bak seg har de Stabæk og Bodø/Glimt med 27 poeng, mens Molde på nest siste plass har 25 poeng.

Selv om FFK har høstet mange poeng denne høsten er plassen på langt nær sikret. Men fortsetter innsatsen og det offensive spillet som mot Brann, er det ingen som kan nekte FFK fortsatt Tippeliga-spill neste sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere