Johnny Lodden kan vinne ni millioner kroner i Europas største pokerturnering.

European Poker Tour er snart ferdig med sin niende sesong. Finalen spilles i Monte Carlo, som vanlig, og en nordmann har fortsatt sjansen til å stikke av med seieren i en av verdens største turneringer.

531 spillere stilte opp med drøyt 80.000 norske kroner for å få lov til å delta. Nå er det bare åtte spillere igjen.

Johnny Lodden fra Jørpeland er dermed sikret minst 775.000 norske kroner i premiepenger.

Vinneren får over ni millioner kroner.

- Helt fantasi
En god porsjon flaks måtte imidlertid til for å overleve helt fram til finalebordet.

Da det var ti spillere igjen, satset Lodden sine siste sjetonger på en A-Q-hånd, og havnet all-in mot sjetongleder Steve O'Dwyers nierpar og en annen spillers A-5. Floppen kom med 9-5-2, hvilket betød at Lodden i praksis var slått ut. Det skulle man i alle fall tro.

Turnkortet var imidlertid en firer, noe som ga Lodden og den siste spilleren et ørlite håp. En treer ville redde dem begge.

River: 3.

- Jeg har nettopp sett den sykeste hånden noensinne! 10 spillere igjen. Minstemann all-in. Lodden all-in med 800.000. O'Dwyer syner med 9-9. A-Q for Lodden. Shortstacken med A-5. Så kom det 9-5-2. Jeg går bort til det andre bordet for å si at vi er ferdige for dagen og nede i åtte spillere. Kommer tilbake. Turn er 4 og river 3. Vi er fortsatt ti spillere, skrev Jason Mercier på Twitter etterpå.

Overfor Side3.no forteller Johnny Lodden at han trodde løpet var kjørt. Nordmannen har vært i nærheten av mange finalebord tidligere, og ofte blitt offer for uflaks.

- Den var helt fantasi, den potten der. Balkongen rett i hodet. Jeg tenkte bare «Fy faen i helvete! Skal det skje igjen?» Så fikk jeg se nieren og konstaterte at «Ja, det skjedde igjen». Så kom turn og river ... sier Lodden til Side3.no.

- Tidenes finalebord
Mercier er for øvrig fremdeles også med. Han regnes blant verdens aller beste turneringsspillere. Det gjør også en annen av Loddens konkurrenter på finalebordet, Daniel Negreanu.

Finalebordet er faktisk et av de aller sterkeste i EPTs historie.

- Det er sannsynligvis tidenes finalebord i en EPT, med de spillerne som er igjen. Det blir knalltøft. Jeg er bare så glad for å være med. Etter å ha vært så nære så mange ganger, føles det helt fantastisk å nå finalebordet, sier Lodden til Side3.no.

Steve O'Dwyer skal angivelig ha spilt seg fram til sitt fjerde finalebord på tolv EPT-deltagelser.

- Han vet hva han gjør. Han blir farlig. Det gjelder å prøve å unngå han. Anthony Pantling er god, men kan fort tilte. Det blir bare å se det an i morgen. Det blir vanskelig å legge noen strategi. Det blir bare å spille som du føler for. Jeg har spilt mye med alle her. Alle kjenner hverandre godt. Det blir mye psykologi, for å si det mildt, men du finner fort ut hvem som har lyst til å klatre på pengestigen og preges av det.

- Hvor påvirket blir du av de store summene dere spiller om?

- Det påvirker kanskje en del, men jeg kommer nok til å spille mitt spill uansett, tror Lodden.

Slik er stillingen før den siste spilledagen starter:

Steve O'Dwyer 4,452,000
Andrew Pantling 4,180,000
Jake Cody1,633,000
Daniel Negreanu 1,581,000
Johnny Lodden 1,402,000
Noah Schwartz 1,068,000
Jason Mercier 824,000
Grant Levy786,000

Finalebordet settes i gang klokken 13.00 søndag, men TV-streamen sendes med en times forsinkelse, slik at dere kan få se hullkortene til spillerne.

Du kan følge finalen direkte på Side3 på søndag her!

HTML EMBED