BEITOSTØLEN (Nettavisen): Team Xtra Personell vs. Norges Skiforbunds. Uoverensstemmelsene mellom det private laget og landslaget i langrenn ble ikke akkurat nedtonet i media sist vinter.

Mer enn én gang var det strid om hvorvidt Jens Arne Svartedal og Anders Aukland, som går for det private laget, ble vraket fra verdenscup- og VM-lag på sportslige premisser.

Etter sesongen ble det igjen store medieoppslag da det ble kjent at selveste gullkalven Petter Northug hadde vært i dialog med Team Xtra Personell – en problemstilling som igjen har dukket opp i mediene de siste ukene.

Nettavisen kjenner til at Northug har et stående tilbud fra teamet – et tilbud han imidlertid neppe kommer til å vurdere nærmere før etter OL i Vancouver.

Bedre samarbeid
Jens Arne Svartedal håper han slipper flere medieoppslag og spørsmål om striden mellom de to partene.

- Det tok altfor mye energi i fjor. Selv prøvde jeg å si minst mulig, og å konsentrere meg om det sportslige. Men det var nok av andre som snakket for meg. Og da ble det en stor sak, selv om jeg egentlig ikke synes det er noen sak, sier Svartedal til Nettavisen.

Onsdag holdt teamet pressekonferanse i forbindelse med den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen kommende helg. Der gjorde de det helt klart at teamet føler samarbeidet med landslagsledelsen, og ikke minst Olympiatoppen, har blitt mye bedre det siste året.

Ikke minst er dialogen mellom Aukland og Svartedal, som satser mot OL i Vancouver, og landslagstrener Morten Aa Djupvik på allroundlaget blitt bedre.

- Nå vet de bedre hva vi har gjort på trening, og de vet om eventuell sykdom. Dermed vet de også mer om forklaringen på et eventuelt svakt resultat, poengterer Svartedal.

- Og alle er enige om at det som gjelder for å komme til OL, er å prestere.

Ny løper
På onsdagens pressekonferanse, varslet også teamet at de trolig utvider med ytterligere en løper til våren.

- Men vi kommer ikke til å henvende oss til landslagsløpere, sier teammanager Nils Marius Otterstad.

- Betyr det at Petter Northug er uaktuell?

- Vi har aldri kontaktet Petter Northug, og det kommer vi heller ikke til å gjøre. Men hvis Petter tar kontakt med oss, vil vi være imøtekommende. Vi ønsker å være imøtekommende overfor alle som vil snakke med oss, sier Otterstad til Nettavisen.

- Hva slags løper er dere på jakt etter?

- En løper som har egenskaper som gjør at han kan tilføre oss. Om han satser på langløp som Vasaloppet og Marcialonga, eller om han satser mot VM i Oslo, spiller ikke så stor rolle for oss.

- Har dere allerede finansieringen på plass?

- Nei, men det løser vi i samarbeid med sponsorer og støttespillere.

- Det betyr at dere håper å få inn en stor profil?

- Det er ingen ulempe om det er en profil, nei, medgir Otterstad.

- Supplement
Sportssjef Åge Skinstad hevder i hvert fall at han ikke lar seg hisse opp over at Team Xtra Personell vil utvide stallen.

- Jeg ser på dette som et supplement til landslaget, og ser at det er et bra opplegg for voksne løpere som har et familieliv, og dermed ikke ønsker å bruke så mye tid på reising og samlinger.

- At vi er uenige om enkelte ting underveis, synes jeg ikke er noe problem. Det er diskusjon som bringer verden framover. Sånn er det i skisporten også, sier Skinstad til Nettavisen.

Så spørs det om Jens Arne Svartedal får ønsket om en rolig vinter oppfylt, eller om teamets rekrutteringsprosess skaper mer støy.

Følg sesongåpningen i langrenn og skiskyting i Nettavisens vintersportsmagasin hele uka!