Gå til sidens hovedinnhold

- Det trigger meg

Håvard Bøkko vil fortsette gullsankingen.

Håvard Bøkkos medaljesamling er full av NM-gull. I helgen kan det bli flere, men skøytestjernen pustes i nakken av Sverre Lunde Pedersen.

NM enkeltdistanser arrangeres fra fredag til søndag i Fosenhallen i Bjugn.Siden 2008 har Bøkko fått med seg hele 22 gull i mesterskapet. I tillegg er det blitt fem allroundtitler og én sprinttriumf. Dermed kan Bøkko passere til sammen 30 NM-gull i helgen.

- Jeg telte faktisk tidligere i uken. Jeg visste at det var noen-og-tjue. Det begynner å bli noen gull, men i år føler jeg det er hardere konkurranse enn de siste fem sesongene. Det trigger både meg og de andre, forteller Bøkko til NTB.

Jages
Sverre Lunde Pedersen imponerte sist vinter og har begynt å presse Bøkko. Nå trener de sammen i forbundsgruppen igjen etter at Bøkko kom tilbake etter ett år på privatlaget Team CBA.

- Det er bra for begge. Sverre ser muligheter, og jeg vil ikke bli slått. Jeg må gå gode løp, spesielt på 1500 og 5000 meter, mener Hol-løperen.

Tre ganger tidligere har han tatt alle gullene i NM enkeltdistanser, men Bøkko tviler på ny storeslem.

- Det blir vanskelig. Da overrasker jeg meg selv.

Går alt
Under samlingen i Inzell var han en av flere løpere som slet med litt sykdom og Bøkko måtte stå over noen økter og et testløp.

Hallingen regner med at han skal gå alt under NM. Søndagens milløp er eneste distanse han vurderer kanskje å stå over.

- Jeg bestemmer meg fredag eller lørdag. Det blir mange løp, men jeg må se hvordan formen er. Det er ikke noe gøy å gå 10.000 meter hvis formen er dårlig. Slik det ser ut nå, tror jeg at jeg går, sier 25-åringen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken