Gå til sidens hovedinnhold

- Det var dagens nedtur

Frederik Wilmann kjempet heroisk, men ble et lett bytte for André Greipel på oppløpet.

Fredag morgen fikk Frederik Wilmann beskjed av ledelsen i Skil-Shimano om å vise seg fram på den 6. etappen av Tyrkia rundt. Det skulle enten skje via et tidlig brudd, eller et angrep oppover 1. kategoristigningen etter 117 kilometer.

På tross av mange forsøk i starten, klarte 24-åringen å lure seg med i det riktige bruddet etter halvannen mils sykling. Der fikk han selskap av: Vladimir Isaytsjev (Xacobeo Galicia), Christophe Kern (Cofidis), Yukihiro Doi (Skil-Shimano) og Arkaitz Duran Aroca (Footon-Servetto).

- Det gikk etter planen. Jeg skulle helst gå i et tidlig brudd, men det var et lite helvete å komme seg med der, forteller Viggja-gutten til procycling.no.

Måtte kvitte seg med kompis
Lagkompis Doi var et lite problem. Japaneren hadde bare 2.46 opp til sammenlagtlederen foran fredagens etappe.

Løsningen ble at Skil-Shimano-rytteren slapp seg tilbake til hovedfeltet for å sikre de øvrige fri ferdsel over den neste stigning. Også Isaytsjev og Duran Arcoa forsvant på vei oppover klatringen til dagens fjell. På toppen var det kun 67 kilometer igjen til målgangen i Ferhiye.

Les også: Så nær, så nær...
Les også: Rake luktet seieren

Samtidig passet Cofidis-kameratene Amael Moinard, Rémi Pauriol og David Moncoutié på å legge press på sammenlagtleder Giovanni Visconti (ISD-Neri) og André Greipels menn (HTC-Columbia-laget) da hovedfeltet inntok bakken.

- Vi forsøkte å lure dem litt. Vi tok det litt rolig i begynnelsen, slik at avstanden falt til fire og et halvt minutt. Men da det var fult med støting bak der, kjørte vi skikkelig på. På toppen ledet vi med fem minutter på hovedfeltet. Derfra og inn var det bånn gass for Kern og meg. Jeg synes vi kjørte meget godt sammen. Det var den eneste måten å true etappeseieren på i dag, forteller Wilmann til procycling.no.

- Angrer ikke på noe
Selv om hovedfeltet spriket i alle retninger over fjellet, maktet utrolig nok André Greipel å reorganisere troppene sine i forkant av de siste milene.

Derfra og inn ble det et rotterace mellom utbryterne og Columbia-toget. Fem minutters forsprang ble til fire, til tre, til to, til ett – og 800 meter fra målgang var eventyret over for Frederik Wilmann og hans følgesvenn.

- Det var jævlig kjipt. Det var dagens nedtur, innrømmer Wilmann.

- Men jeg angrer ikke på noe. Problemet var at Greipel hang såpass godt med over 1. kategorien. Deretter hadde han 10 mann i front (også Colnago og ISD Neri hjalp til) som kunne jage for ham.

Da hovedfeltet rullet forbi, ga Wilmann opp - mens Christophe Kern forsøkte seg med et dristig mottrekk. Trønderen følte likevel at han hadde krefter igjen mot slutten.

- Kern var sterk, men på oppløpet ga jeg f***. Der var kjørt, likevel. Jeg følte at jeg hadde god kontroll på de siste to milene. Jeg følte meg sprek, men det holdt ikke hele veien inn denne gangen.

- Dessverre, legger Wilmann til.

Resultater 6. etappe:
1. André Greipel (HTC - Columbia) 5.01,22
2. Davide Cimolai (ILiquigas-Doimo) samme tid
3. Manuel Belletti (IColnago - CSF) st
4. Giovanni Visconti (ISD - Neri) st
5. René Haselbacher (Vorarlberg-Corratec) st
6. Oscar Gatto (ISD - Neri) st
7. Adam Sznitko (CCC Polsat Polkowice) st
8. Giairo Ermeti (De Rosa) st
9. Hubert Schwab (Vorarlberg) st
10. Kalle Kriit (Cofidis) st
(...)
29. Frederik Wilmann (Skil-Shimano) +9

Sammenlagt:
1. Giovanni Visconti (ISD - Neri) 26.08,30
2. Tejay Van Garderen (HTC - Columbia) +23
3. David Moncoutié (Cofidis) +27
4. Gian-Paolo Cheula (Footon-Servetto) +48
5. Christiano Salerno (De Rosa) +1.42
6. Yukihiro Doi (Skil-Shimano) +2.46
7. Oscar Gatto (ISD - Neri) +3.42
8. André Greipel (HTC - Columbia) +4.20
9. Rémi Pauriol (Cofidis) +4.59
10. Christophe Kern (Cofidis) +5.07
(...)
17. Frederik Wilmann (Skil-Shimano) +5.21

Les flere nyheter på procycling.no!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her