Gå til sidens hovedinnhold

- Det var deilig å se den gå i mål

Tarik Elyounoussi åpnet RBK-kontoen.

R. WIEN - ROSENBORG 1-2:

Ernest Happel stadion i Wien tar over 50.000 mennesker, men da Rosenborg gjestet den østerrikske hovedstaden torsdag var ingen av disse setene i bruk.

Rapid Wien har nemlig blitt straffet for omfattende supporterbråk, og en del av denne straffen var at møtet med trønderne skulle gå for tomme tribuner. Dette gjorde selvsagt rammen rundt matchen noe annerledes, men foran de tomme tribunene fant det norske storlaget seg godt til rette.

I første omgang sendte Tarik Elyounoussi RBK foran, mens Mikael Dorsin doblet ledelsen etter pause. Like etter reduserte Markus Katzer for hjemmelaget, men Rapid kom aldri nærmere.

- Et deilig mål
En strafferedning fra Daniel Örlund i det 69. minutt gjorde blant annet sitt til at Rosenborg kunne ta med tre flotte poeng hjem til Norge. Trønderne har fått en knallstart i sin gruppe.

- I dag vinner vi først og fremst på disiplin og godt forsvarsspill. Offensivt kunne vi nok vært litt mer nøyaktige i pasningsspillet, sier RBK-trener Jan Jönsson til Canal 9.

- Men, du verden, tre poeng i dag er en flott start på gruppespillet. Dette gir oss selvtillit og nå venter to hjemmekamper mot sterk motstand, sier svensken.

Målscorer Tarik Elyounoussi var også godt fornøyd med kvelden.

- Det var litt kriging først der, før ballen havnet hos Rade. Jeg fikk den servert og ser at keeper er ute av posisjon. Jeg hadde den rette følelsen inne, sier Elyounoussi til Canal 9.

- Det er mange som har spurt meg når jeg skal lage mitt første mål i Rosenborg, og jeg tenkte at tiden var inne i dag. Det var deilig å se den gå i mål, sier landslagsmannen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tarik åpnet kontoen
Rosenborg la seg lavt i innledningen mot østerrikerne, og dette førte til at vertene måtte bruke ballen for å skaffe rom og skape sjanser.

Det maktet ikke Rapid Wien så mange ganger i løpet av de første 45 minuttene, og etter 18 minutters spill var det i stedet Rosenborg som skulle ta ledelsen.

Rade Prica var våken og stjal ballen fra midtstopper Gerson, før han ga ballen videre til Tarik Elyounoussi. Fra rundt 16 meter satte han ballen enkelt i mål.

Dette var den tidligere nederlandsproffen første mål for trønderklubben siden overgangen fra Fredrikstad i sommer.

I forkant av scoringen var Daniel Fredheim Holm aktiv til å presse Rapids keeper, som to ganger mistet ballen.

Rosenborg var stort sett forsiktige med å gå framover før pause og satset på kontringer. Prica viste styrke på topp og holdt på ballen slik at flere spillere kunne komme i angrep.

Scoringen til Elyounoussi var likevel den store beholdningen de første 45 minutter på Østerrikes nasjonalstadion og det norske laget kunne gå til pausen med ledelse.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Örlund reddet straffe
Kampbildet var ganske likt også etter pause og Rosenborg lå lavt og satset på kontringer. Etter 60 minutter skulle trønderne få uttelling for andre gang i kampen.

Borek Dockal slo en perfekt corner som havnet på hodet til kaptein Mikael Dorsin. Svensken headet ballen i mål via tverrliggeren og Rosenborg jublet for 2-0.

Hjemmelaget ga likevel ikke opp, og bare seks minutter senere kom reduseringen. Markus Katzer fikk kriget ballen i mål etter en corner fra Deni Alar og det var ny spenning i kampen.

Tre minutter senere fikk vertene straffe da Christian Gamboa felte Alar inne i feltet. Daniel Örlund var imidlertid patent på straffen og reddet et svakt skudd fra Rapid-spilleren.

De siste minuttene presset vertene på for en utligning, og fikk noen store sjanser, men Rosenborg holdt stand bakover og kunne strekke hendene i været da dommeren blåste.

PS. Den andre kampen i Rosenborgs gruppe, mellom Bayer Leverkusen og Metalist Kharkiv, endte uavgjort 0-0. Dermed topper RBK sin gruppe.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto