Gå til sidens hovedinnhold

- Det var en krig for å komme i mål

Pål Golberg snakker ut om kollapsen i VM.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Det var under kvalifiseringen til herrenes lagsprint i VM søndag at Pål Golberg kollapset og sprakk fullstendig på sin siste runde.

Golberg og makker Petter Northug hang bra med i tetgruppen fram til kollapsen, men det den førstnevnte tapte var umulig å hente inn igjen.

Etter målgang ble Golberg liggende i målområdet, mens Northug gikk alt han kunne i et forsøk på å redde en finaleplass. Det gikk ikke.

Dermed gikk finalen uten Norge. Det var russerne som gikk til topps der, foran Sverige. Både Sverige og Russland var i samme kvalifiseringsheat som Norge.

- Det vil ta tid
Det var en tydelig nedbrutt Golberg som snakket med NRK en stund etter løpet søndag, men den øvrige pressen måtte vente lenge med å prate med syndebukken.

Golberg ble raskt fraktet bort fra skiområdet etter at den norske fiaskoen var et faktum, men etter noen timer var han tilgjengelig for pressen ved utøverhotellet.

- Jeg synes det begynte greit de første to etappene. Men i den første bakken på sisterunden følte jeg teppet gikk ned. Derfra og inn var det en krig for å komme seg i mål, sier Golberg.

- Det er ikke så lett å gi noe fornuftig svar på hvorfor det ble slik. Det går utover en lagkamerat, og det gjør ting litt annerledes. Det vil nok ta tid å komme over dette, sier han videre.

Golberg sier at nedturen i lagsprinten har kostet både fysisk og mentalt.

- Det er nesten litt flaut å si at jeg var sliten etter å ha gått så sakte på ski, men når jeg fikk det, var det bare en kamp. Jeg var langt nede både fysisk og mentalt, sier skiløperen.

Trøst fra Northug
Da er det godt å få trøst av en mer rutinert Petter Northug.

- Petter har vært snill, men det er ikke så mye han kan si. Vi har ikke gått så dypt ned i dette enda, men han har sagt noen ord. Jeg sa til ham at jeg så for meg noe helt annet, sier Golberg.

- Jeg fikk alt på en gang. Det var rett og slett helt stopp, legger han til.

Unggutten forteller at han ikke følte at det skulle gå galt tidligere i løpet. Det var først på sisterunden at det gikk skeis.

- De to første etappene gikk som jeg hadde tenkt. Jeg hang greit med. Det gikk ikke så fort, men det var tøffe forhold. Jeg så for meg at det skulle være annerledes, da jeg forberedte meg i går, forteller han.

- Det er klart dette vil sitte i en stund. Det var et renn av større betydning og det gikk ut over flere enn meg. Nå må jeg bare reise meg, sier Golberg til pressen.

- Følte meg trygg
22-åringen ønsker ikke å gå nærmere inn på forberedelsene til løpet, men innrømmer at han følte seg trygg.

- Hva vi har gjort er en privat sak, men Ola Vigen Hattestad kom med noen kommentarer som gjorde at jeg følte meg trygg. Jeg hadde en bra torsdag, og hadde ingen grunn til å gå dårlig nå.

- Før jeg la meg i går, så jeg en episode av «Solsidan». Jeg vet ikke om det er grunnen til at det gikk dårlig i dag, sier 22-åringen.

Golberg bryr seg ikke så mye om sammenligningene med svenske Jörgen Brink, som kollapset på stafetten under VM i Val di Fiemme for ti år siden.

- Brink har vel klart seg greit. Jeg har ikke tenkt så mye på om dette vil bli snakket om i lang tid framover. Den siste timen har vært kjip og det kommer det sikkert til å være framover også.

Golberg avslutter med å fortelle at han går sitt neste renn om to uker, i finske Lahti.

Sprinttrener Ulf Morten Aune fortalte under pressekonferansen at Norge uansett ville ha trukket laget om Petter Northug hadde klart å sikre en finaleplass.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken