Den fjerde etappen i Tour Alsace innbød til angrep og bruddforsøk.

Joker Merida er eneste norske lag som deltar i rittet, og nordmennene forsøkte å komme løs for å kjempe om etappeseieren.

- Vi ønsket å vise oss fram, men vi bommet på det første bruddet. Da ble vi bare sittende og vente på at de skulle bli kjørt inn slik at vi kunne forsøke igjen, forklarer Reidar Borgersen til procycling.no.

Les også: Sikret trøye og topplassering for norsk lag

Kom tilbake etter å ha falt av
Det opprinnelige bruddet ble hentet i en tøff bakke omtrent 30 kilometer fra målstreken i Colmar.

- Jeg ble egentlig kjørt av i bakken, men klarte å komme tilbake da det samlet seg. På flata inn mot mål så jeg at lagkamerat Vegard Breen satt i front. Da måtte jeg fram og hjelpe ham, smiler Borgersen til procycling.no.

Tempospesialisten kom opp til teten av hovedfeltet og angrep selv 18 kilometer fra målstreken.

- Jeg gikk etter noen som angrep like før meg. Jeg kom raskt opp, men det kom opp mange flere og vi ble altfor mange. Da ble det dødfødt å forsøke å holde inn og vi ble hentet, forteller 33-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjempet om topplassering
Etter at Borgersens gruppe ble hentet forsøkte Audun Brekke Fløtten (Joker Merida) å plassere seg slik at han kunne kjempe om etappeseieren.

- Audun spurter bra for tiden og var bra plassert i fronten av feltet på den siste kilometeren. Han lå bra an til å kjempe om en topplassering, forklarer sportsdirektør for det norske laget Svein Erik Vold til procycling.no.

Les også: Amputert Joker Merida slet i fjellene

- Det var fullstendig kaos
700-800 meter får målstreken delte veien seg i to filer. Kun den høyre filen førte rytterne over målstreken, mens den venstre var for følgebiler og lignende. Mange av rytterne fulgte bilene i venstre fil siden det ikke var noen sperringer eller løypemannskap der.

- Det var fullstendig kaos i spurten, sier Vold.

- Jeg skjønte ingenting før jeg så at målstreken var på den andre veibanen. Det var en vanvittig tabbe av arrangøren der mange syklet feil vei. Det så ut som omtrent halve feltet kjørte gal vei, forklarer Borgersen.

Arrangøren endret vinner
Dermed ble det ingen topplassering for Brekke Fløtten. Rytterne som syklet i gal veibane måtte snu og krysse målstreken for å få registrert tidsbrikkene sine.

Det rådet også usikkerhet over hvem som vant etappen. Først ble australske Caleb Ewan utpekt som vinner.

Det viste seg at han hadde passert på gal side av veien. Derfor gjorde arrangøren om på avgjørelsen og kåret sveitsiske Simon Zahner til etappevinner.

- Det var litt komisk. Jeg var desorientert og skjønte ingenting før jeg så at vi var på feil side av veien, sier Borgersen.

Tour Alsace fortsetter lørdag med kongeetappen i rittet. Den 176 kilometer lange etappen avsluttes med førstekategoristigningen Grand Ballon før en kort utforkjøring tar rytterne til målstreken.

Resultater:
1. Simon Zahner
2. Théry Schir
3. Bryan Nauleau
(...)
Audun Brekke Fløtten (Joker Merida)
Vegard Breen (Joker Merida)
Reidar Borgersen (Joker Merida)
Edvin Wilson (Joker Merida)
Sondre Sørtveit (Joker Merida)

Sammenlagt:
1. Nicolas David

Fullstendige resultatlister vil komme her (ekstern lenke).