Domenico Pozzovivo ble profesjonell for Ceramica Panaria-Navigare i 2005. Den lille fjellgeita har siden den gangen kjørt for det samme laget, men under forskjellige navn.

Det som var Panaria heter nå Colnago-CSF og er et av sykkelsportens eldste lag. Siden 1982 har Bruno Reverberi drevet laget sammen med sønnen Roberto. De har hjulpet mange unge lovende syklister opp og fram, slik som Alessando Petacchi, Emanuele Sella, Greame Brown og nå Domenico Pozzovivo.

Etter åtte sesonger i laget er det slutt for Pozzovivo. Det har en stund vært kjent at 29-åringen er på vei til franske Ag2r. Nå har hovedpersonen også uttalt seg offentlig om overgangen.

- Å forlate Reverberi etter åtte år har vært et veldig vanskelig valg. Jeg har alltid vært glad i dem og jeg har aldri hatt noen problemer med laget, men jeg ville gjerne ta steget. Etter Giro d'Italia startet jeg å kikke rundt på tilbudene jeg fikk. Jeg besluttet da at jeg neste år vil kjøre for Ag2r, sier Pozzovivo til Radio Manà Manà, ifølge tuttobiciweb.it.

Laget har allerede flere italienske ryttere, noe som Pozzovivo anser som en fordel.

- Laget virker veldig solid. Det er dessuten alltid en italiensk del med (Manuel) Belletti, (Rinaldo) Nocentini og (Matteo) Montaguti. Jeg tror det gjør at tilpassingen blir lettere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vant i giroen
Klatreren ble for alvor en del av sykkelsportens ypperste under årets Giro d'Italia, hvor han blant annet endelig vant en etappe.

Første gangen Pozzovivo markerte seg internasjonalt var i U23-VM i 2004. Den lille italieneren kom seg av gårde sammen med Kanstatin Sivtsov og det så lenge ut til at de to skulle holde inn.

Pozzovivo kjørte nesten hvitrusseren i senk i stigningene, men han led på flatene. Det endte med kramper og en meget bitter fjerdeplass.

Allerede før VM var proffkontrakten med Panaria i boks og som førsteårsproff debuterte han i giroen i 2005. Sammen med Emanuele Sella markerte han seg i fjellene, før han kollapset etter en fjelletappe og ble tvunget til å bryte rittet.

2006 ble ødelagt av to stygge velt og lange skadeavbrekk. Den smarte ungguttene benyttet den ekstra fritiden til å studere enda hardere ved universitetet i Roma.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Utdannet innen økonomi
I etterkant av en solid niendeplass i 2008-utgaven av giroen, hvor han kjørte like fort som sammenlagtvinner Alberto Contador på fjelletappene, uttalte han at han ville kjøre én giro som kaptein i god form før han ville dra videre til et større lag.

En treårskontrakt med Colnago ble underskrevet i forkant av 2010-sesongen. De to første forsøkene endte i velt og sykdom, men han ble i det minste ferdig med universitetsutdannelsen i 2010.

I 2012 lyktes han endelig med å vinne sin etterlengtede etappeseier og fikk også med seg en fin åttendeplass i sammendraget.

Da ble Pozzovivo også virkelig populær for det store sykkelpublikummet. Den lille beskjedne rytteren ble kjent for sitt glimrende pianospill, interessen for været og svakheten i utforkjøringer - spesielt i regn.

PS: Sjekk pianospillet hans under bildet

HTML EMBED