Gå til sidens hovedinnhold

- Det var et vanskelig valg

Mark Cavendish avslører at to lag kjempet om hans underskrift.

På mange måter var Mark Cavendish’ overgang til Team Sky sommeren og høstens dårligst bevarte hemmelighet.

Les også:- Edvald blir aldri hjelperytter

Det hele hadde ligget i kortene allerede siden det britiske storlaget gjorde sitt inntog i sykkelsporten i 2010. Å ha britenes største sykkelstjerne på deres eget storlag var så naturlig som det kunne bli.

Tok tiden til hjelp
Men samtidig så tok spekulasjonene etter hvert en annen vending, da det ryktes at Omega Pharma-Quick Step holdt på å snappe verdensmesteren rett foran nesen på Sky.

- Det har vært en langdryg prosess, men jeg hat tatt tiden til hjelp og truffet et riktig valg. Jeg er henrykt over å skrive under med Team Sky sier verdensmesteren ifølge velonation.

I tillegg til Team Sky og Omega Pharma-Quick Step var også GreenEdge på banen. Alle de tre lagene skal ha vært i samtaler med Cavendish helt frem til han tok den endelige avgjørelsen. Til slutt sto det mellom to lag.

- Jeg hadde to smigrende tilbud jeg måtte vurdere, og det var et vanskelig valg. Men når alt kom til alt så følte jeg at Team Sky var det riktige steget videre i min karriere. Jeg ønsker bare å vinne ritt og sykle så fort jeg kan, sa han, uten å utdype hvilke to lag det var snakk om.

Kjenner laget
Noe av det som gjorde Cavendish til en megasuksess i HTC var lagkameratene. Hele laget ble etter hvert bygget rundt spurtkanonen, og sammen med fortrinnsvis Tony Martin, Mark Renshaw, Matthew Goss og Bernhard Eisel skapte han verdens beste spurtlag.

Les også:- Vi kan trekke opp Cavendish

I Team Sky må han bygge opp et nytt opptrekk, men helt på bar bakke står ikke verdensmesteren.

- Jeg kjenner laget godt, og jeg har blant annet min personlige trener Rod Ellingsworth der, så det passer veldig bra. Jeg er også glad for å ta med meg Bernie Eisel. Jeg ser frem til et nytt flott år, denne gangen i Team Sky-drakten.

Lengden på britens kontrakt ble ikke offentliggjort av laget, men velonation mener å vite at Cavendish skal sykle for Team Sky i minst tre år.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot