Gå til sidens hovedinnhold

- Det var feigt av Northug

Martin Johnsrud Sundby irritert på Petter Northug.

Petter Northug hadde valgt å stå over de to første distansene under NM i Hamar, men lørdag var endelig skikongen på plass.

Det skulle gås 30 kilometer med skibytte og trønderen var selvfølgelig en av favorittene til å stikke av med gullet.

Og Northug, som på ingen måte har hatt noen god oppladning til NM, leverte igjen varene. Etter å ha hengt på teten store deler av løpet, avgjorde han i spurten.

- Blir frustrert
Trønderen kom først inn på stadion og hadde nok full kontroll på konkurrentene på oppløpet. I mål var han selvfølgelig først over streken.

Det var imidlertid ikke alle som var fornøyd med å dra på Northug hele dagen. Martin Johnsrud Sundby var irritert etter løpet.

- Det var et bra løp, men jeg måtte jo gjøre alt selv. Vi var en gruppe i tet, og så lå det en bakerst som skulle opp og spurte på slutten, sier han om Northug til NRK.

- Jeg synes det er drit irriterende. Når det er et NM, så går det an å bidra litt. Hadde det vært VM eller OL, så kunne jeg jo skjønt det, sier han videre.

- Jeg blir litt frustrert av dette. Selvfølgelig går han for å vinne, men det er NM og det skal være litt show også. Det er litt feigt av Northug, sier Johnsrud Sundby videre.

- God økt
Selv sa Northug følgende om rennet lørdag.

- Dette var artig, det. Det er en spennende øvelse, med mange sterke løpere, så dette var en god økt, sier Northug til NRK.

Han sa videre at han ikke hadde fått med seg kritikken fra Jonsrud Sundby.

Unggutten Didrik Tønseth tok andreplassen, mens Martin Johnsrud Sundby altså måtte ta til takke med en tredjeplass, etter mange kilometer i tet.

- Dette var bra, det er ett av de beste løpene jeg har gjort. Men jeg øynet ikke håp om å ta Northug på slutten der, sier sølvvinner Tønseth til NRK.

Smalt til på slutten
Det dannet seg tidlig en tetgruppe der Johnsrud Sundby var en av dem som gikk mye i tet.

Andre profilerte løpere i denne gruppen var Eldar Rønning, Petter Northug, Tord Asle Gjerdalen, Simen Østensen, Snorri Einarsson, Nicklas Dyrhaug og Didrik Tønseth.

Johnsrud Sundby og Rønning var blant dem som lå fremst og dro, mens Petter Northug lenge lå og lurte litt bak de helt i front.

På det meste var Northug rundt 11 sekunder bak gruppen i tet, men så også da ut til å ha kontroll og gikk seg fint tilbake i teten med rundt ti kilometer igjen av rennet.

Siden ingen av de andre klarte å parkere Northug i løpet av rennet, måtte det hele avgjøres på en spurt. Der var det som vanlig ingen som kunne matche trønderen.

VM-laget klart
Etter målgang i NM lørdag så ble også det norske laget til VM offentliggjort. På herresiden stiller Norge med følgende lag:

Petter Northug, Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Petter Eliassen, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby, Finn Hågen Krogh, Didrik Tønseth, Ola Vigen Hattestad, Erik Brandsdal, På Golberg, og Øystein Pettersen (reserve).

På kvinnesiden ble følgende lag tatt ut til VM:

Marit Bjørgen, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Heidi Weng, Celine Brun-Lie, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Martine Ek Hagen, Marthe Kristoffersen (reserve).

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken