Tonje Angelsen har slitt med en skade på oversiden av foten i ett års tid. Det har gjort henne frustrert, men likevel drømmer hun om tometershopp.

- Jeg kommer ikke til å hoppe over to meter nå, men i VM i august kan det være mulig. Dersom jeg ikke klarer det i år, da skal det komme neste år, sier en tent Tonje Angelsen til NTB.

Sølvvinneren fra EM i Helsingfors i fjor har slitt med en skade i beinet som det var vanskelig å finne ut hva var.

- Det var frustrerende og slitsomt ikke å vite hva det var som plaget meg. Nå har jeg fått høre at det trolig er en nerve som er i klem, og å vite at det ikke er noe farlig, er godt, forteller det norske høydehåpet.

- Derfor håper jeg at det skal bli bedre nå, og jeg har i alle fall bestemt meg for å ha det moro på Bislett torsdag kveld. Da er målet å hoppe 1,90 meter pluss. Noen større forventninger enn det kan jeg ikke ha, for jeg er ikke 100 prosent ennå, sier hun.

Stabil
- Det gjelder for meg å bli stabil gjennom de første konkurransene i år, og sesongen starter nå. VM er selvsagt det store målet, og det er der jeg skal være i toppform. Dersom jeg skal over to meter denne sesongen, må det skjer der, sier trønderjenta selvsikkert.

Hun har 1,97 meter som pers, så hun er ikke så langt unna drømmegrensen sin. Men hun må få bedre stabilitet og litt mer erfaring, før hun kan begynne å tenke på to meter for alvor.

I OL i London i fjor mislyktes hun totalt og kom ikke med til finalen, men det har hun tenkt å gjøre noe med i VM.

- Målet mitt i Moskva er å gå finalen, og kommer jeg først dit, så kan alt skje, forteller hun.

Treningsmåned
- Nå ser jeg fram til både Bislett Games og lag-EM. Særlig skal det bli morsomt å komme til Gateshead og kjempe sammen med det norske landslaget. Deretter kommer det til å bli mye trening på meg.

- Jeg har bestemt meg for at juli først og fremst kommer til å bli en treningsmåned, men det kan hende jeg får sjansen til å delta i et Diamond League-stevne eller to. Det er ikke helt avklart ennå, sier Angelsen.

Foreløpig er hun litt usikker på hva hun kan forvente seg. Den skaden hun har slitt med, har gjort at oppladningen til sesongen på ingen måte har vært optimal. Derfor snakker hun seg selv litt ned før torsdagens høydeduell med to virkelige enere på Bislett. Blanka Vlasic har vært over to meter 101 ganger, mens Anna Tsjitsjerova har hoppet over tometeren 39 ganger.

- Jeg føler rent personlig at jeg har en grense i hoppingen min nå. Derfor er ikke forventningene mine altfor høye, men utover i sesongen skal det bli bedre, sier Tonje Angelsen til NTB. (©NTB)