Gå til sidens hovedinnhold

- Det var helt stille i garderoben

Tromsø-spillerne depper etter det sensasjonelle cuptapet.

HØDD - TROMSØ 1-1 (5-3 e.str) :

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

Det ble en gedigen skuffelse for Tromsø i søndagens cupfinale. Tidenes største favoritter, ble de kalt før kampen, men ballen er rund og cup er faktisk cup.

Etter tapet mot Hødd var det derfor betuttede Tromsø-spillere som møtte opp i pressesonen. Landslagsspiller Ruben Yttergård Jenssen har ingen god forklaring på hvordan de klarte å tape kampen.

- Vi har hatt favorittstempelet før og taklet det fint. Jeg synes også vi startet kampen bra og skapte de sjansene vi skulle. De hadde ikke en verdens ting før de fikk det målet de skulle ha. Det ble tøft. Det gjorde at de kunne spille på resultat, og det gjorde de bra, sier landslagsspilleren.

- Jævlig kjipt
Yttergård Jenssen trodde Tromsø skulle vinne da de utlignet til 1-1 mot slutten av den ordinære spilletiden.

- Mange følte nok at vi var i flyten da, og at det bare var å kjøre over dem. Det var også litt beleilig at målet kom så sent. Samtidig synes jeg vi styrte kampen i ekstraomgangene, og de skapte ingenting. De var mer enn nok fornøyde med å få ballen vekk, men det hjelper ikke oss når vi ikke klarte å score, sier han.

Han mener cuptapet bare føyer seg inn i rekken av skuffelser denne sesongen.

- Jeg føler hele denne sesongen har blitt en nestensesong. Vi røk ut på bortemålsregelen i Europacupen, havnet på fjerdeplass i serien og fikk dette på toppen. En bra sesong blir jævlig kjip, beskriver Yttergård Jenssen.

- Hvordan var stemningen i garderoben etter kampen?

- Det var helt stille og rolig. Det var ikke så mye å si, alle vet hva som har skjedd. Det er trist for alle. Vi var utrolig gira, men vi klarte ikke å score nok mål, og da ble det vanskelig, sier han.

- Hvordan blir kvelden nå?

- Vi har et fly som går hjem snart, så det blir bare å komme seg hjem og slappe av. Det blir stille og rolig. Jeg har eksamen på torsdag, så jeg har heldigvis noe annet å tenke på, avslutter Yttergård Jenssen, som for øvrig har eksamen i kreativitet og inovasjon - noe Tromsø hadde hatt bruk for på Ullevaal søndag.

- Unner ingen dette
Tromsø-spiss Ole Martin Årst legger som kjent opp etter søndagens cupfinale. Han deppet der han sto i pressesonen etter kampen.

- Jeg unner ingen å legge opp på denne måten, sier Årst.

- Det er vemodig, samtidig som det kjennes veldig rett. Men det hadde vært mye morsommere hvis jeg sto her og fortalte om matchvinnerscoring og hvordan vi skal feire cupgull, fortsetter han.

Spissen passer samtidig på å skryte av søndagens overmenn.

- Hødd var smarte og dyktige, de lå tett og kompakt og gjorde det vanskelig for oss, sier Årst.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo dukket aldri opp i pressesonen etter kampen. Trolig var skuffelsen stor å svelge for den avtroppende TIL-treneren. Dette skulle være en fantastisk slutt på en flott jobb med Tromsø - i stedet ble det tidenes største antiklimaks.

- Vi gjør en strålende kamp, men vi avgjør ikke, sa han imidlertid til NRK rett etter kampslutt.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken