Gå til sidens hovedinnhold

- Det var her jeg virkelig fikk gjennombruddet mitt

Aksel Lund Svindal satser alt på å forsvare fjorårsseieren i super-G i favorittraseen i Val Gardena.

Etter første- og annenplass på gjennomkjøringene i utfor vet han at formen er så bra som den kan få blitt, og han har vist tidligere at han har knekt koden for å prestere på topp og kjøre fort i Saslong-traseen.

- Det er høy fart hele veien her. Det er også en løype som ligner den vi møter i Lake Louise, men det er mye mer «action» her i Gardena med svinger og hopp hele veien. Det liker jeg.

- Dessuten var det jo her jeg virkelig fikk gjennombruddet mitt. Det har nok også noe å si at jeg alltid har kjørt bra i super-G her. Det var først i fjor at både Kjetil (Jansrud) og jeg kjørte bra i utfor, sier Svindal til NTB dagen før super-G-rennet i den lille italienske skibyen.

Han sier også at han ser på sjansene til å gå til topps som omtrent like i både super-G og utfor, men han legger ikke skjul på at han frykter for været og forholdene.

- Det er meldt litt vær her, og det sies at det kan komme litt snø under utforrennet. Jeg håper ikke det blir for mye og at forholdene blir så like som mulig for alle, sier Svindal.

Han tenker nok på fjorårets utforrenn da Jansrud ble nummer fire og han selv nummer fem. Forholdene gikk fra snø og motvind til sol og medvind. Det ble skjebnesvangert for de norske favorittene.

Små marginer
- Det jeg er helt sikker på er at det blir små marginer som kommer til å avgjøre her. Det gjelder både for super-G (fredag) og utfor (lørdag). Det gjelder å ha klaff, for det er de små feilene man gjør som blir forskjellen på seier og en plassering lenger ned på listene, sier Svindal.

Han har slitt med både en form for forkjølelse og betennelse i bihulene helt siden før rennene i Lake Louise for snart en måned siden, men nå føler han virkelig at sykdommen slipper taket.

- Problemet satt i bihulene, men det ser ut som om det gir seg nå. Jeg fikk en lege fra Olympiatoppen hit. Dessuten fikk jeg noen nye medisiner, men nå ser det ut som om jeg har lagt de problemene bak meg, forteller Svindal.

Han sier at sykdommen han har slitt med ikke har vært alvorlig, men det har gjort at han har måttet bruke mye mer energi og jobbe mye mer med seg selv for å komme på et nivå som setter ham i stand til å vinne renn.

- Særlig på morgenkvisten har jeg ikke følt meg helt klar med sykdommen i kroppen. Det har kostet mye jobb å komme opp på det nivået jeg vil være, men nå ser det ut til å være over, sier han.

- Ikke strålende
Aksel Lund Svindal sier til NTB at han er fornøyd med det han har prestert i sesongåpningen i år. Det er blitt både seirer og mange fine plasseringer, men også renn der det ikke har gått som planlagt.

- Jo da, åpningen min til nå har vært bra. Jeg vil ikke si at det har vært en strålende åpning, men jeg er stort sett fornøyd. Selvsagt er det alltid rom for forbedringer, og jeg føler i alle fall at jeg har en del mer å gå på i de rennene jeg ikke har vært best.

- I de rennene der jeg har vunnet, er det ikke mye å trekke på, sier Svindal, som legger til at han er avhengig av å risikere mye for å nå helt til topps, og dermed gjør han naturligvis også noen feil.

Han er favoritt og kan ta to seirer i Val Gardena både i super-G fredag og utfor lørdag, men i søndagens storslalåmrenn i Alta Badia er ikke forventningene like høye.

- Bakken i Alta Badia har sine utfordringer, og jeg vil nok si at det er en bakke som ikke favoriserer allroundere og fartskjørere. Det kan være en årsak til at vi norske ikke har lyktes der, for vi har ikke hatt mange rene storslalåmkjørere i Norge, ikke noen gang, sier Aksel Lund Svindal. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken