500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Det var lenge siden sist, Barcelona!

Milan-forsvaret temmet Lionel Messi & Co.

MILAN - BARCELONA 0-0:

Onsdagens oppgjør mellom AC Milan og Barcelona endte 0-0. En smule skuffende for dem som hadde ønsket seg mye nettsus, selv om kampen var jevn og spennende.

Og det at Barcelona ikke scorer i Champions League er ikke dagligkost. Sist gang katalanerne gikk av banen uten å score i det hele tatt var tilbake i 2009 mot Rubin Kazan.

Katalanerne har spilt 30 kamper siden den gang. Ifølge Opta var oppgjøret mot erkerival Real Madrid i semifinalen av turneringen i fjor, som endte 1-1 den 3. mai, sist gang Lionel Messi og gutta ikke scoret i løpet av en første omgang i Champions League.

Alt i alt kan man vel likevel si at uavgjort var et godt resultat for den spanske storklubben. Det var heller ikke så verst for Milan. Returkampen blir i hvert fall spennende.

- Vi gjør en bra kamp. Vi kjemper og står på og gjør det vi er gode på, sa MIlans Zlatan Inrahimovic til Visat etter kampen.

- Vi merker jo at det er en storkamp og det gir oss motvasjon og adrenalin på en og samme gang. Vi burde nok tatt bedre var på sjansene i første omgang, men sånn er det, sier han.

Se høydepunkter fra kampen her:

HTML EMBED

Ropte på straffe
Det var AC Milan som fikk den første store sjansen på San Siro og den kom tidlig. I det tredje minutt fyrte Kevin Prince Boateng av et skudd som ble blokkert på vei mot mål.

Returen ble plukket opp av Zlatan Ibrahimovic, som ga videre til spissmakker Robinho. Brassen fikk den aller største sjansen, men satte ballen høyt over fra kort hold. Meget svakt.

Etter det kom Barcelona mer med og både Lionel Messi og Alexis Sanchez var farlige på topp. Christian Abbiati sto imidlertid bra bakover og avverget flere gode avslutninger.

I det 16. minutt ropte gjestene på straffe. Sanchez ble tatt av keeper Abbiati, men dommeren lot være å blåse. Det kunne se ut som Barca-spilleren overspilte en smule i den situasjonen.

- Soleklar straffe, sa André Bergdølmo i Viasat 4-studio, men fikk ikke full støtte for det.

- Han faller alt for teatralsk, kontret talentspedier Stig Thorbjørnsen og sto på den vurderingen selv om han fikk kjeft av mamma på SMS for uttalelsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stor Zlatan-sjanse
Like etter kunne Messi sette ballen i mål etter godt forarbeid av Xavi og Dani Alves. Linjemann og dommer hadde imidlertid helt rett når de annullerte scoringen for klar offside.

Zlatan var også nære på for hjemmelaget i første omgang. Etter 21 minutter ble svensken spilt alene igjennom med Victor Valdes, men burvokteren kom tidlig ut og fikk reddet.

Alt i alt var det Barcelona som styrte første omgang, men Milan hang også med og hadde sine sjanser. Det var tett, jevnt og intensivt ute på gressmatta, slik det skal være i en slik kamp.

Etter pause bølget spillet en del. Begge lag kom til brukbare muligheter fortsatt, men de helt store målsjansene uteble en stund. Messi og Ibrahimovic var aktive for sine respektive lag.

I det 65. minutt tok Barcelona ut midtbanemann Andres Iniesta og erstattet ham med unggutten Cristian Tello. Like etter valgte Milan å sende inn Urby Emmanuelson for Prince Boateng.

Sini Messi
Ti minutter senere kom nevnte Tello i god posisjon. Barcelona-spilleren utfordret og skjøt i nettveggen. Inne foran mål sto Messi helt alene og var tydelig sint fordi han ikke fikk ballen.

Andre omgangen bar helt klart preg av at lagene også skal møtes på Camp Nou og på mange måter var 0-0 et godt resultat for begge lag slik kampen i Milano etter hvert utviklet seg.

Noen skikkelig sluttspurt ble det heller ikke fra de to lagene. Selv om Barcelona fikk en stor sjanse helt på tampen. Milan-forsvaret fikk imidlertid ryddet unna i siste liten.

Dermed blir det et svært interessant returoppgjør. Det spilles allerede neste tirsdag.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot