Gå til sidens hovedinnhold

– Det var naivt av meg å stole på Rekdal

Han håpet i det lengste at kameraten hadde glemt veddemålet, men der tok han grundig feil.

GARDERMOEN: Tidligere mediesjef i Vålerenga, Lasse Vangstein (34) hadde kommet seg til Oslo lufthavn, hvor han jobber som medierådgiver og pressetalsmann. Han ante fred og ingen fare da erkerivalen LSKs medieansvarlig, Ole Kristian Bakkene, plutselig tittet inn døra – med et lurt smil om munnen og en pose i hendene.

– Da tenkte jeg at «fader, han har ikke glemt det», forteller Vangstein.

Les også: Vålerenga-bud på islandsk toppscorer akseptert

Les også: Herman Stengel: – Har alltid ønsket å spille for Vålerenga

– Naivt å stole på Rekdal

Mars 2013, like før seriestart: Vangstein var mediesjef i Vålerenga og hadde fått forsikring fra Kjetil Rekdal om at laget ikke kom til å havne bak LSK på tabellen etter 2013-sesongen.

Derfor inngikk 35-åringen et veddemål med yrkeskollega Bakkene i LSK. Veddemålet gikk ut på at mediesjefen til det laget som havnet lengst ned på årets tabell, måtte gå en hel arbeidsdag i rivalens drakt.

– Det angrer jeg på nå. Det var naivt av meg å stole på Rekdals lovnader, men som supporter så gjør man jo dumme ting for klubben sin, sier han.

Vangstein visste at dagen i LSK-drakta ville komme, men hadde et lite håp om at Bakkene skulle glemme. Der tok han feil. Grundig feil.

– Jeg hadde et lite håp om at det skulle gli ut i julestresset. Men det er klart, hadde det vært omvendt, så hadde jeg sikkert troppet opp på Åråsen dagen etter, forteller Vangstein humrende, til tross for at han mener han ikke hadde særlig grunn til å smile.

Les også: Vålerenga møter Molde borte i første serierunde

– Trist

Iført en LSK-drakt med Erling Knudtzons nummer 11, gledet han seg denne dagen veldig til han var ferdig på jobb.

– Det er trist, ikke bare måtte jeg gå i drakta, men det er trist at vi havnet bak LSK på tabellen. Lillestrøm er jo det laget som hadde sagt at de hadde hatt en bra sesong med en 15. plass på tabellen, så lenge Vålerenga kom på 16. plass. Og det kan du sitere meg på, sier han.

De rundt 7,5 timene var litt ekstra lange akkurat denne onsdagen.

Jeg føler meg rett og slett litt uvel.

– Jeg føler meg rett og slett litt uvel. Jeg veksler mellom å være veldig kald og veldig varm. Og jeg har fått mange meldinger fra folk «Kondolerer, håper dagen går fort» og en annen sa «Nei og nei, jeg kan bekrefte at du ikke kler gallegult».

– Et spesielt øyeblikk

LSKs Bakkene har vanskeligheter med å sette ord på lykken han følte da han så Vangstein ta på seg den gule drakta.

– Når du jobber i LSK og har vært supporter i alle år, så er dette et veldig spesielt øyeblikk. Det er utrolig godt å vinne et veddemål mot en kamerat som er supporter i rivalklubben.

Han hadde bevisst gått inn for at Vangstein skulle bli mest mulig overrasket.

– Jeg allierte meg med sjefen hans (som er Lyn-supporter), slik at han trodde at han skulle i et møte, men i stedet dukket jeg opp, forteller Bakkene.

Sjekk vår julekalender med Gudmund Kongshavn og Lars Hirschfeld

– Skulle vist ham fram på Valle

Han er imponert over at kameraten ikke nølte med å utføre straffen, eller premien, alt ettersom hvordan du ser det.

– Han bare vrengte av seg genseren veldig kjapt og dro på seg drakta, han hoppet rett og slett i det. Det var tøft gjort, sier Bakkene fornøyd.

Det var kun én ting som kunne gjort seieren enda litt bedre.

– Jeg skulle gjerne ha tatt ham med til Valle og vist ham fram slik at alle der kunne sett ham i drakta, sier Bakkene og humrer.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler