Gå til sidens hovedinnhold

- Det var noen tøffe kamper

Men nå er Steffen Thoresen tilbake i storform.

SPARTA - VÅLERENGA 2-6:

Steffen Thoresen startet årets sesong i GET-ligaen med karantene. Thoresen ble ilagt 20 kampers karantene etter en episode mot Lørenskog sist sesong.

Vålerenga-spilleren gikk løs på Lørenskogs Eerikki Koivu under en kamp og episoden vakte stor oppsikt i hockeynorge. 15 av disse kampene måtte 26-åringen sone i høst.

- Ordentlig flyt
Etter at han kom tilbake på isen for osloklubben har han imidlertid levert varene. Thoresen har spilt 16 kamper så langt i 2011/12-sesongen og levert totalt 17 poeng.

Torsdag vartet han opp med to mål da Sparta Sarpsborg ble slått på bortebane. Vålerenga vant kampen med solide 6-2 og har dermed fram strake triumfer i ligaspillet.

- Ja, vi har ordentlig flyt om dagen. Vi blir bare bedre og bedre defensivt og spiller sammen som et lag. I de tre siste kampene har vi vist oss solide bakover, sier Thoresen til Nettavisen.

- Og slikt blir det poeng av. Poengene i dag var svært viktig. For å vinne slike kamper må det starte med solid spill bakover. Målene kommer alltids, sier Vålerenga-spilleren videre.

26-åringen satte altså inn to av osloklubbens totalt seks fulltreffere. Patrick Coulombe, Daniel Sørvik, Jonas Oppøyen og Fredrik Csisar scoret de øvrige målene for gjestene.

- Jeg er kjempefornøyd med to mål. Jeg hadde en del andre sjanser som også kunne blitt mål, så det er deilig å score. Det er viktig at pucken går i mål, sier Thoresen.

- Ganske tøffe
Han innrømmer imidlertid at det ikke har gått like lett i alle kampene siden han kom tilbake fra karantenen.

- De første tre-fire kampene var ganske tøffe. Men jeg produserte bra for det. Det handler om mer enn bare mål og assists. Det sier ikke om du har spilt bra eller dårlig, sier han.

- Det handler om å komme inn i rytmen og systemet igjen. Det er mye som skal sitte, sier 26-åringen.

Totalt ligger Thoresen på en delt 58.-plass på poengrankingen for denne sesongen. Med tanke på at han altså måtte se de 15 første kampene fra tribunen, er det ganske så solid.

- Nei, det er ikke så dårlig. Det at jeg ikke ligger høyere skyldes at jeg sto over de 15 første kampene. Jeg har rundt ett poeng i snitt og det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

- Andreplassen
Etter at 30 kamper av årets grunnserie er unnagjort ligger Vålerenga som nummer to på tabellen. Osloklubben har hentet 60 poeng. Opp til Stavanger Oilers er det imidlertid 16 poeng.

Thoresen mener det nå først og fremst handler om å kapre andreplassen i ligaen og beholde den gode formen inn i sluttspillet.

- Målet er å kapre andreplassen. Så får Stavanger drive med sitt. Med tanke på at de nå har stukket ifra og fortsetter å vinne, er det nok viktig å tenke mot sluttspillet, sier Thoresen.

- Andreplassen blir viktig med tanke på sluttspillet. Den vil gi oss fordeler som valg av hjemmebane, avslutter 26-åringen.

GET-ligaen torsdag:
Stavanger - Rosenborg, 4-2
Lørenskog - Frisk Asker, 4-3
Lillehammer - Storhamar, 2-1
Stjernen - Manglerud Star, 4-1
Sparta Sarpsborg - Vålerenga, 2-6

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar