Gå til sidens hovedinnhold

- Det var sikkert deilig for henne

Ada Hegerberg strålte som en sol etter Norges kvartfinaleseier.

NORGE - SPANIA 3-1:

Det begynner å bli mange år siden Norge var en stormakt i internasjonal kvinnefotball, men under Even Pelleruds ledelse ser de norske jentene igjen ut til å melde seg på når medaljene skal deles ut.

Som Norge pleier å gjøre under Pellerud. Ifølge NRK er han nå klar for sin sjuende strake semifinale som trener for damelandslaget.

Solveig Gulbrandsen og Ada Hegerberg scoret på hver sin side av et spansk selvmål da Norge enkelt avanserte til semifinale i EM-sluttspillet med 3-1-seier mot Spania.

Selvtillit
Det sistnevnte var en skikkelig perle.

- Det var sikkert veldig deilig for henne. Det var veldig godt for oss. Spisser er ofte avhengig av å score, og det fikk hun gjort i dag. En kjempescoring, sier Even Pellerud til NRK.

Hegerberg trodde knapt sine egne øyne.

- Hva skal jeg si? Herregud! Den gikk rett inn! Jeg bare satset alt og den gikk rett inn! Det var stort! jubler Hegerberg i et intervju med NRK.

- Dette betyr mye for selvtilliten videre, konstaterer hun.

Heldig start
Ledermålet kom midtveis i første omgang. Solveig Gulbrandsen skrudde et innlegg inn i feltet fra sin posisjon på høyresiden, og kunne strekke armene i været og juble da det viste seg at ballen passerte alle og gikk inn i det bortre hjørnet.

Rett før pause fikk Norge en gavepakke av Irene Paredes, som sleivsparket ballen over sin egen keeper og inn i det spanske målet.

Snaut midtveis ut i andre omgang kom matchens vakreste scoring.

Ada Hegerberg fikk ballen rundt 20 meter fra mål, vendte opp og skrudde ballen opp i det bortre krysset. Et praktfullt mål av den ferske 19-åringen som til daglig spiller for Turbine Potsdam.

- Ikke trygg før 3-0
Seieren var aldri truet etter Hegerbergs scoring, selv om Spania reduserte med et flott langskudd på overtid.

- Jeg hadde ikke trodd at Norge skulle vinne så komfortabelt. Spania ble spådd medalje, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Pellerud mener at Norge virkelig måtte jobbe, selv om det så komfortabelt ut fra tilskuerplass.

- Det ble aldri lett. Spania var så gode som vi fryktet. Vi løp mye imellom og måtte jobbe hardt for å komme inn i kampen. Jeg var ikke trygg før det sto 3-0, sier Pellerud.

Norge møter enten Danmark i semifinalen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken