Gå til sidens hovedinnhold

- Det var sinnsykt hardt

Alexander Kristoff spurtet inn til en ny topplassering.

Den første etappen av World Ports Classic, ble en tung affære for rytterne.

Feltet ble splittet i sidevinden, og Alexander Kristoff satt med i første gruppe. Men da Tom Boonen satt opp farten på et brosteinsstykke, måtte Katjusja-rytteren takke for seg.

- Det var sykt hardt i dag. Det var sidevind og jeg lå på limiten hele tiden, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

Kom tilbake
- Når vi kom på brosteinen hadde jeg ingenting å gi, og falt tilbake til den andre gruppen. Da trodde jeg løpet var kjørt for meg.

Men løpet var ikke kjørt for den seige nordmannen. Foran stakk Andrew Fenn og Michael Mørkøv, noe som sørget for at farten gikk ned i fremste gruppe. Det ga Kristoff muligheten til å komme tilbake til teten.

Med i underkant av fem kilometer igjen, ble Fenn og Mørkøv hentet inn. Det gjorde at det var duket for spurt i en ikke så alt for stor gruppe i Antwerpen.

Omega Pharma-Quick Step og Lotto Belisol var blant de som tok kommandoen på slutten for sine spurtere, Tom Boonen og André Greipel.

Som en rev
Også Kristoff fikk god hjelp, da superveteran Oscar Freire gjorde det han kunne for å plassere nordmannen i perfekt posisjon.

- Jeg snakket med Oscar, og vi ble enige om å kjøre for meg. Jeg lå foran han til det var én kilometer igjen, og så kom han foran meg. Det var best sånn, slik at vi holdt oss sammen. Det ville vært nesten umulig for meg å følge han. Han beveger seg som en rev i feltet.

Spanjolen gjorde en god jobb, og brakte Kristoff frem i tet med rundt 250 meter igjen. Da valgte Kristoff å åpne spurten.

- Freire gjorde en kjempejobb, men jeg gikk litt tidlig. Hadde beina vært freshe hadde det gått, men jeg var skikkelig sliten, så da stivnet jeg på slutten. Jeg gikk litt tidlig. Freire kunne nok hjulpet meg litt lenger, og da kunne jeg kanskje ha vunnet.

Selv om både Tom Boonen og André Greipel passerte han, var Kristoff fornøyd etter etappen.

- Det var sykt hardt i dag, og jeg var helt ferdig på slutten. Likevel klarte jeg å mobilisere på slutten, og det viser at jeg er en spurter.

Ekstrem fart
Tom Boonen tok enda en flott seier, i en strålende sesong. Den belgiske mesteren leder også rittet etter én av de to etappene.

- Det var bare de sterkeste som hang med i dag, og jeg er veldig stolt over denne seieren, sa Boonen i seiersintervjuet.

- Det var som et fire timers temporitt i dag.

Og det er kanskje ikke så rart at vinneren synes dagen var tøff. Snittfarten på etappen var nemlig på utrolige 50 kilometer i timen.

Nå ser Kristoff til den siste etappen, en etappe han satser på at blir litt roligere.

- Vi prøver på etappen i morgen. Jeg ligger også bra til i sammendraget, så dersom de foran feiler, kan jeg kanskje vinne sammenlagt også.

- Men jeg tenker på etappen. Jeg håper den blir litt mer kontrollert enn i dag, og at det ikke blir like tøft. Vi kjører også litt lenger inn i landet, så det blir kanskje ikke like mye vind.

Også Vegard Stake Laengen er med i rittet, men viste seg ikke nevneverdig frem på den første etappen.

Resultater, 1.etappe:
1. Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step)
2. André Greipel (Lotto Belisol) samme tid
3. Alexander Kristoff (Katjusja) s.t
4. Blaz Jarc (NetApp) s.t
5. Mark Renshaw (Rabobank) s.t
6. Steele Van Hoff (Garmin-Sharp) s.t
7. Jonathan Cantwell (Saxo Bank-Tinkoff Bank) s.t
8. Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen) s.t
9. Guillaume Boivin (SpiderTech) s.t
10. Daniel Schorn (NetApp) s.t

Kommentarer til denne saken