Gå til sidens hovedinnhold

- Det var som en knockout fra Ali

Diego Maradona vet ikke om han fortsetter som argentinsk landslagssjef.

Diego Maradona fikk mye kritikk da Argentina nesten feilet med å kvalifisere seg til VM i Sør-Afrika.

Men da laget endelig gjorde sin entré i mesterskapet, lot de fleste seg begeistre av argentinernes samhold innad i troppen og det angrepsvillige spillet på banen.

Inntil 0-4-tapet for Tyskland i kvartfinalen.

«Gud» selv, Diego Maradona, sparer ikke på adjektivene etter nederlaget.

Ingen krefter
- Dette var det tøffeste tapet i livet mitt. Det var som et knockoutslag fra Muhammad Ali, og nå har jeg ikke krefter igjen. Drømmen er over. Vi manglet kreativitet, sier landslagssjefen etter den sviende ydmykelsen.

Lionel Messi var utpekt som mannen som skulle føre laget tilbake til en VM-triumf, etter at Argentina ikke har vært i en semifinale siden mesterskapet i 1990.

Men mot Tyskland på lørdag ble verdens beste fotballspiller nådeløst passet på av de tyske krigerne, og Maradona selv måtte trøste Barcelona-spilleren etter kampen.

- Jeg er fortsatt stolt over å lede disse spillerne, og jeg vil takke både dem og resten av støtteapparatet, sier legenden.

Tysk jubel: - Dette er helt vanvittig!

- Ikke det vi håpet på
Men om han fortsetter som landslagssjef, kan ikke Maradona svare på.

- Jeg vet ikke hva som skjer i morgen. Først må jeg snakke med min familie og med spillerne, men det er mitt ønske at argentinsk fotball skal reise seg igjen, sier han på pressekonferansen etter kampen.

- Det var ikke denne slutten vi håpet på, men jeg tror at uansett hvem som skal lede laget så må han følge den samme veien, for det er den veien det argentinske folk ønsker, forklarer Maradona.

Klose scoret to: Opp i 14 VM-scoringer

- Ble en annen kamp
Treneren mener at Tysklands tidlige scoring, allerede etter tre minutter, ødela kampen for hans lag.

- Vi hadde studert Tyskland godt og visste nøyaktig hvem som spilte hvor, men så scoret de på sitt første innlegg. Da ble det en annen kamp, uttaler han, uten å gå med på at Argentina fortjente å tape kampen med fire mål.

Men at Tyskland var bedre - det er han enig i.

- Vi gjorde det enkelt for dem. De hadde flere ideer og bedre ballkontroll. De utnyttet sjansene sine. Men jeg synes likevel at resultatet ikke gjenspeiler hvordan kampen var.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken