Gå til sidens hovedinnhold

- Det var som fryktet

Kristin Størmer Steira fikk ingen positiv overraskelse.

TOBLACH (Nettavisen): Kristin Størmer Steira (28) ligger overraskende godt an i Tour de Ski etter fire etapper, tatt i betraktning at to av de fire etappene har vært sprinter.

Men rekken av positive overraskelser fortsatte ikke da hun tirsdag ettermiddag gikk igjennom den 17 km lange traseen for onsdagens jaktstart. For terrenget stemte med kartet.

Det er kun slak utforkjøring til det gjenstår tre kilometer.

- Det var som fryktet, sier Steira – som ikke har sin styrke i lett terreng.

- Realistisk sett tror jeg det blir vanskelig å ta inn noe som helst på de beste. Det må eventuelt bli helt på slutten, sier Steira til Nettavisen.

Må gå alene
Og det er ikke bare løypa som er trøblete. Hun starter også i et vakuum – 27 sekunder bak Natalia Korosteleva og 23 sekunder foran Marianna Longa.

- Det betyr nok at jeg kommer til å gå alene hele veien. Selvfølgelig hadde det vært en fordel å gå sammen med noen andre, erkjenner Tana-jenta.

Det ligger altså ikke til rette for at Steira kan styrke sine aksjer onsdag. Men samtidig er det heller ingenting som tilsier at hun skal svekke dem vesentlig.

Og dermed kan det fortsatt være forhåpninger om både det ene og det andre før de tre siste etappene.

- Kan ta inn mye
- Jeg har selvfølgelig lyst til å komme på pallen sammenlagt. Men de største favorittene er Justyna Kowalczyk og Aino Kaisa Saarinen, sier Steira, som ligger på en sjetteplass etter fire etapper.

Marit Bjørgen sa tirsdag til Nettavisen at hun mener Steira faktisk kan gå helt til topps.

- Det er ikke umulig, men det kommer an på hvor langt jeg ligger bak de andre før klatreetappen søndag. Har jeg en topp dag samtidig som de foran meg møter veggen, kan jeg ta inn mye, sier Steira.

Få med deg moroa: Dette følger Nettavisen live onsdag!

«Sprinthoste»
I likhet med Bjørgen, tror hun de innlagte spurtene i lørdagens fellesstart i Val di Fiemme kan bli avgjørende.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å gå for bonussekunder. Så spørs det hvor mye de andre tar, poengterer Kristin Størmer Steira, som i hvert fall ikke er utslitt før finalen.

- Jeg har litt sprinthoste, som de kaller det. Men ellers føler jeg meg veldig fin!

Se Tour-stillingen etter fire etapper her (ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken