Gå til sidens hovedinnhold

- Det var to års faenskap som kom ut

Lars Iver Strand om det to år lange marerittet.

STRØMSGODSET – VÅLERENGA 3-2:

DRAMMEN (Nettavisen): Det så ut til å gå mot poengdeling i oppgjøret mellom Strømsgodset og Vålerenga på Marienlyst. Men så, helt på tampen, dukket en gammel kjenning opp i VIFs felt.

Lars Iver Strand tilbragte to mildt sagt miserable år i osloklubben og tiden der var preget av skader. Denne sesongen er han Godset-spiller og lørdag ble han matchvinner mot gamleklubben.

- Kunne løpt til Oslo
Midtbanespilleren fikk hodet på ballen etter en corner og jubelen var av det ville slaget.

- Det var to år med faenskap som kom ut der, sier Strand til Nettavisen.

- Jeg ble så glad at jeg kunne løpt helt hjem til Oslo. Det er for så vidt ikke så langt for en finnmarking, det. Det er jo nesten som naboen å regne der jeg kommer fra, sier en smørblid Strand etter kampen.

Den tidligere Tromsø-spilleren innrømmer at det har vært noen utrolig harde år for ham.

- Jeg føler at jeg fortjener dette. Jeg vet jeg har jobbet så jævlig hardt for det. Jeg har vært gjennom så mange skader og så mye drit. Det har vært opptrening og operasjoner gang på gang, sier han.

- Har du vurdert å gi opp?

- Den tanken om å gi meg har jeg aldri sluppet til. Men jeg har vært klar over at foten har vært så dårlig at jeg ikke kunne spille lenger. Det har jeg fått beskjed om et par ganger, at det har vært 50-50.

- Men jeg har hele veien gjort alt for å komme tilbake. Nå fikk jeg 90 minutter i forrige kamp og litt tid i dag. Dette er bare steg på veien mot å komme tilbake for fult, sier Godsets matchvinner.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Lykke til
Vålerenga-manager Martin Andersen måtte konstatere at hans menn gikk på sesongens første tap. Osloklubben fikk tre poeng i første runde, men gikk altså på en svært sur smell borte i Drammen.

Andresen brydde seg imidlertid lite om at matchvinneren var en av hans tidligere spillere.

- Nei, det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Men det var moro for Lars at han fikk score. Jeg ønsker ham all lykke til videre i karrieren, sier VIF-sjefen som så at laget hans rotet bort ledelsen to ganger.

Godset-sjef Ronny Deila var på sin side litt mer snakkesalig når det gjaldt Strand. Treneren tok en sjanse på en spiller som har slitt voldsomt med skade og fikk betalt allerede i første hjemmekamp.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Er utrolig stolt
Deila mener det er mer i vente og at vi langt fra har sett det beste av midtbanemannen enda.

- Han gjør et veldig godt innhopp, sammen med Ola Kamara og Dio. Det viser at han klarer å sette klubben foran seg selv. Han hadde nok lyst til å starte, men bidrar bra når han kommer inn, sier han.

- Lars Iver er en dønn seriøs type. Han har gode holdninger som idrettsutøver. Den mannen har jobbet utrolig hardt for å komme tilbake og jeg er utrolig stolt og glad på hans vegne nå, sier Deila.

Får å få Strand i enda bedre form er det nå kamper og trening som er nøkkelen.

- Vi har ikke sett det beste av ham enda. Men han trenger å spille mer og trene mer, sier treneren.

- Hva har du bidratt med for å få Strand tilbake?

- Jeg har ikke gjort så mye, men vi har en veldig fin gruppe her, som er flinke til å ta vare på hverandre. Det skal vi fortsette med, avslutter Deila.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken