Gå til sidens hovedinnhold

«Det verker i rumpe og håndledd»

Vegard Stake Laengen fikk merke den franske brosteinen på kroppen i Paris-Roubaix.

ROUBAIX (procycling.no): Søndag fikk Vegard Stake Laengen sin debut i klassikeren over alle klassikere, Paris-Roubaix.

Nordmannen preget aldri rittet, men det var heller ikke å forvente av 24-åringen.

Likevel kjempet han seg tappert til mål, i underkant av 15 minutter etter Fabian Cancellara.

- Det ble utrolig hardt, sa Stake Laengen etter målgang.

Unggutten satt med feltet til den beryktede Arenberg-skogen, men da var uhellet ute.

- Jeg satt med til Arenberg, men da hoppet kjedet av og jeg måtte få det på. Da havnet jeg bak, og løpet var kjørt. Jeg fant grupettoen, og fokuserte på å komme til mål.

Fysisk smerte
Paris-Roubaix er langt fra det mest behagelige sykkelrittet på kalenderen. Det merket også Stake Laengen, som kjente at vannblemmene gjorde sitt inntog rundt Arenberg.

- Det var et av de hardeste rittene jeg har kjørt, spesielt for kroppen. Jeg husker at Liège-Bastogne-Liège i fjor var hardt, men det var mer fysisk. Nå er det mer sånn at håndledd og rumpe verker. Det kommer til å bli hardt å stå opp i morgen.

Men selv med smerter i kroppen, fullførte altså Stake Laengen rittet. Det var mye med tanke på fremtiden.

- Det er greit å klare å komme i mål, men samtidig kommer man ikke noe videre bare med å fullføre. Men det er klart det er bra med tanke på fremtiden at man har noe å bygge videre på, fortalte Stake Laengen procycling.no.

- Kan dette blir et ritt for deg?

- Det kan bli det, men da må man spesialisere seg mer mot klassikerne. Det holder ikke å komme to dager i forveien og tro at man kan kjempe mot de store gutta.

Med sine 193 centimeter, er Stake Laengen en av de større rytterne i feltet. Det er ofte en fordel på den humpete brosteinen.

- Jeg har jo egentlig en kropp til å takle brosteinen. Jeg har noen kilo ekstra i forhold til de andre lette gutta.

Kunne sittet med lengre
Han har da heller ikke de store problemene på brosteinen.

- Jeg føler det går greit. Det er tungt på slutten, når man er mørbanka og sliten. Jeg gølte meg grei i starten, og man flyter bra på det når man har fart og slikt.

Man må langt ned på resultatlistene for å finne nordmannen, men likevel synes han ikke farten var avskrekkende før uhellet i Arenberg.

- Jeg følte meg grei før Arenberg, og kunne nok sittet med over noen brosteinspartier til. Men det hadde uansett vær vanskelig å sitte med der fremme. Jeg manglet fortsatt litt i forhold til de store gutta.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken