HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Han har 18 verdenscupseirer i kombinert, Magnus Moan. Han har vært sportens fanebærer i Norge de siste seks årene. Han kom til VM i Oslo med seier i Seefeld bare én måned for verdensmesterskapet startet.

Dessverre kom han også med sykdom i kroppen.

- Det er utrolig tungt. Jeg er lei meg for at jeg ikke fikk lov til å vise den gode, gamle Moan-formen i løypa. Med den hadde jeg vært med i medaljekampen i hvert eneste renn, sier Moan til Nettavisen.

To bronsemedaljer
Han gikk ankeretappen da Norge fredag tok bronse i lagkonkurransen som avsluttet VM for kombinertløpernes del. Moan gikk ut 28,7 sekunder bak Østerrike og Tyskland og tok inn halvparten av forspranget før kroppen sa stopp.

Norge endte 40,6 sekunder bak verdensmester Østerrike, som sikret gullet på bekostning av Tyskland takket være tåspissen til Mario Stecher.

- Det verste jeg har vært med på noen gang, følelsesmessig, konstaterer Moan.

Drømmesituasjon
Han reiser hjem med to bronsemedaljer, begge fra lagkonkurransene. Det er absolutt noe å skryte av, men likevel langt unna det VM-gullet han har drømt om siden Oslo ble tildelt VM.

- Å gå ut 28 sekunder bak på sisteetappen i en lagkonkurranse er egentlig en drømmesituasjon for min del. Jeg er nødt til å åpne hardt. Når jeg er i form, tåler kroppen min det.

Det gjorde den ikke fredag.

- Men jeg reiser hjem fra VM på hjemmebane med to medaljer med sykdom i kroppen. Jeg må ta med meg det. Tenk hvor høyt oppe jeg hadde vært dersom jeg hadde vært i form.

Blir trolig syk igjen
Langrennstrener Kristian Hammer tror også at Norge ville vært med i gullkampen med en frisk Moan på startstreken.

- Magnus er ikke i nærheten av der han kan være, og det er sykdommen som har skyld i det. Han kjemper seg til start og vil ofre alt for at vi kan kjempe om medalje. Det synes jeg er stort av Magnus, sier Hammer til Nettavisen.

- Mest sannsynlig havner han i sykesenga av det her, tror langrennstreneren.

- Hvor frustrerende er det du har vært syk under VM på hjemmebane?

- Det er ikke frustrerende, men jeg er lei meg. Sykdom er noe du ikke får gjort noe med. Har du uflaks, har du uflaks. Nå er jeg veldig spent på om sykdommen slår tilbake igjen. Jeg merker at det balanserer på en knivegg. Jeg kjenner det litt i halsen. Det kan fort hende at jeg blir syk av dette her.

Koksliens revansje
Norge startet som nummer fire i langrennssporet i fredagens lagkonkurranse, 54 sekunder bak Frankrike. Mikko Kokslien gikk fantastisk bra på førsteetappen og vekslet bare 18 sekunder bak.

Det smakte godt for Kokslien, som var fryktelig deprimert etter sitt mislykkede hopp.

- Ja, dette var et plaster på såret, erkjenner Kokslien overfor Nettavisen.

Håvard Klemetsen gjorde også en god innsats i langrennssporet, og vekslet sju sekunder bak Østerrike og Tyskland. Jan Schmid fikk igjen den utakknemlige oppgaven å gå samme etappe som Felix Gottwald, som leverte fredagens aller raskeste etappetid.

- I dag er jeg godt fornøyd. Vi hadde alltid et håp om å kjempe i gullkampen, men Tyskland og Østerrike er bedre enn oss. Jeg føler at vi får ut ganske bra i dag. Jeg er veldig godt fornøyd, sier Kristian Hammer.

HTML EMBED