Gå til sidens hovedinnhold

- Det viktigste rennet i historien

Clas Brede Bråthen bruker store ord. Les hvorfor.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Det er lenge siden Anette Sagen og flere andre jenter ble nektet å være prøvehoppere i Vikersund i 2004. Kvinnehopp har kommet langt på disse sju årene, men fortsatt står én barrikade igjen.

Kvinnelige hoppere var med i VM i Liberec i 2009 og skal i Holmenkollen være en del av VM-programmet for andre gang. OL er imidlertid fortsatt kun forbeholdt menn.

Håper skisporten vinner
I Kollen-VM er det jentene som skal konkurrere først, i fredagens normalbakkerenn i Midtstuen.

- Det blir etter min vurdering kanskje det viktigste skirennet i historien, sier Clas Brede Bråthen.

Han forklarer dette med at et godt renn vil kunne hjelpe jentene til en plass i OL-programmet.

- Den aller, aller viktigste seieren på fredag, er det skisporten som kan vinne, gjennom å sørge for at det blir et skirenn som gjør at de som beslutter om dette skal bli en OL-gren eller ikke, får nok tillit til produktet til at de får lyst til å tilby dette til det olympiske publikummet.

Og dette er Bråthen intenst opptatt av.

Tåler lange hopp
- Mener du da at det er bedre med et knakende godt renn med en amerikansk vinner enn et dårlig renn med norsk vinner? spurte en journalist i salen under torsdagens pressekonferanse på Soria Moria.

- Ja, svarte Bråthen kontant.

- Her er idretten det viktigste, la han til.

Bråthen mener at juryen under fredagens renn derfor får et ekstra stort ansvar på skuldrene sine. Jentene tåler nemlig lange hopp.

- Det lengste hoppet i Midtstubakken er gjort av en jente, Daniela Iraschko, på 114,5 meter. Jeg skulle like å se en gutt hoppe så langt.

Sagen på rett vei
Den østerrikske jenta er en av de store favorittene i fredagens renn. Iraschko har denne sesongen vunnet ti renn, blitt nummer to i fem renn og nummer fem i ett renn. De to siste rennene er vunnet av 14 år gamle Sara Takanashi fra Japan, men da var ikke Iraschko med.

Anette Sagen har imidlertid vist oppløftende takter på trening denne uka, og ser endelig ut til å nærme seg formen etter en skadeplaget sesong.

- Planen er å hoppe to gode omganger, så får vi se hva det holder til, sier Sagen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken