Åge Skinstad og Norges Skiforbund har startet jakten på Morten Aa Djupviks etterfølger. De to heteste kandidatene til landslagstrenerjobben i langrenn er kanskje Fredrik Aukland og Arild Monsen.

Et stort problem for småbarnsfaren Aukland, er reisebelastningen som følger med. Den belastningen vil Monsen uansett ha – hvis han fortsetter som svensk sprinttrener, noe han i utgangspunktet har planer om.

Monsen – som er trukket fram som en sterk kandidat av både Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning – er nemlig enig med det svenske skiforbundet om en kontraktsforlengelse.

Men kontrakten er ikke signert. Og fredag sier den svenske langrennssjefen Hans-Erik Schultz til Nettavisen at han ikke vil tviholde på Monsen hvis tilbudet fra Norge skulle komme.

- Må finne ut av det selv
- Jeg kjenner veldig godt til situasjonen som har oppstått i Norge. Og hvis det nå skulle bli sånn at Arild får et tilbud om jobben, og kommer fram til at det er den han vil ha, så skal ikke vi holde ham tilbake. Arild vil uansett få gode attester fra oss for jobben han har gjort her, sier Schultz.

Han mener det er en hedersbetegnelse både for Monsen og det svenske forbundet hvis romsdalingen til syvende og sist topper Åge Skinstads ønskeliste etter intervjurunden.

- Vil du bli skuffet hvis Monsen trekker seg fra avtalen dere er enige om?

- Jeg håper selvfølgelig han fortsetter i Sverige. Vi er veldig fornøyd med jobben han har gjort, og det er derfor vi har tilbudt ham en ny kontrakt. Men jeg forstår at det er smigrende hvis han får et tilbud fra Norge. Og det vil ikke være noe godt utgangspunkt for fortsettelsen her, hvis han skulle være mer motivert for en annen jobb. Dette må Arild finne ut av selv, sier Schultz til Nettavisen.

Skaper samhold
Jesper Modin, som ble nummer tre i sprintverdenscupen denne sesongen, håper i likhet med langrennssjef Schultz at Monsen fortsetter som svensk sprinttrener.

- Det ville være «jäkla trist» om han sluttet nå. Vi har jobbet sammen i to år, og det fungerer veldig bra, så det vil være synd, sier Modin til Nettavisen.

- Hva er hans sterke sider som trener?

- Han er bra på teknikk. Og så er han flink til å bringe inn nye elementer i treningen. Samtidig er han veldig dyktig til å skape samhold i gruppen.

- Vil du føle det som et svik hvis han vraker dere til fordel for Norge?

- Nei, Arild får gjøre som han vil. Jeg ser helst at han fortsetter hos oss. Vi liker han, og han liker oss også, tror jeg. Men jeg har en viss forståelse hvis han er fristet av en sånn jobb, sier Modin.

Vil være ryddig
Arild Monsen selv har de siste dagene vært opptatt av å understreke at han forholder seg til avtalen han har med Sverige. Men han har ikke lukket døra helt for en henvendelse fra Åge Skinstad.

- Timingen for meg denne gangen er sånn at jeg er enig med Sverige om en ny kontrakt. Jeg er også under kontrakt med Sverige nå, og det er veldig viktig for meg å være ryddig overfor min nåværende arbeidsgiver. Jeg trives dessuten veldig godt i jobben jeg har nå, sa Monsen til Nettavisen torsdag.

Hva han tenker om den ledige trenerjobben i Norge, ville han ikke si så mye om.

- Mine indre tanker rundt det – hvis jeg har noen – føler jeg ikke det er riktig av meg å dele med media, sa Monsen.

Men siste ord er neppe sagt.

HTML EMBED