Gå til sidens hovedinnhold

«Det villeste han har gjort»

Og nå blir Michael Schumacher straffet.

Oslo (ANB): Michael Schumacher har blitt straffet etter det hans tidligere lagkamerat Rubens Barrichello beskriver som «det villeste han har gjort i formel 1».

I nærmere 300 kilometer i timen lå de to tidligere Ferrari-kameratene side om side under søndagens løp i Ungarn. Da oppsto situasjonen som koster Schumacher ti startplasser under det neste formel 1-løpet.

Les også: - Om han vil til himmelen før meg, er det bare å dra

Barrichello var raskere enn «Schumi», men lå bak ham. Da brasilianeren til slutt fant en åpning på utsiden, presset tyskeren han ut mot en murvegg. Heldigvis for Barrichello var det en kort murvegg, slik at han fikk kastet bilen inn i pitlane og unngikk dermed å krasje.

- Racing bør være mest mulig fair, og man må holde linjen. Dette var nært, altfor nært, men heldigvis sluttet murveggen i tide, sa Barrichello til BBC.

Han og «Schumi» var lagkamerater i Ferrari i seks år. Brasilianeren fikk flere ganger stallorde, og befant seg helt i skyggen av den sju ganger formel 1-mesteren.

- Det er ikke så mye å si. Han hadde nyere dekk. Jeg gikk på innsiden for å gi han plass på utsiden, og det var det nok av. Han valgte å legge seg tett inntil meg. Det var trangt, men jeg gir ikke noen presanger ute på banen. Skal du passere meg må du gjøre deg fortjent til det, sa Schumacher.

En oppgitt Barrichello svarte:

- Det var alltid min feil i seks år. Ufattelig. Men vi får la banemannskapet si hva de mener om dette. Han mener uansett at jeg er en stor sutreunge.

Og etter at situasjonen er blitt undersøkt er dommen klar. Det var Mercedes-føreren som skapte den potensielt livsfarlige situasjonen.

Dermed må Michael Schumacher starte ti plasser dårligere enn det han kvalifiserer seg som under Belgia Grand Prix 29. august.

Rubens Barrichello i en Williams endte for øvrig på 10. plass søndag, mens «Schumi» endte på plassen bak. Mark Webber styrte sin Renault inn til en klar seier under løpet på Hungaroring. (ANB)

Kommentarer til denne saken