BORUSSIA DORTMUND - GRETHER FÜRTH 3-0:

Erling Braut Haaland satte inn sitt 12. og 13. ligamål for sesongen da han scoret hjemmelagets to første mål i møte med bunnlaget Greuther Fürth onsdag kveld.

Donyell Malen scoret det tredje målet for hjemmelaget.

Nordmannens første scoring kom på straffe, mens han mot tampen av kampen var frampå med hodet etter et frispark og sikret poengene for Dortmund.

Den første scoringen kom i det 33. minutt. Haaland satte straffen til venstre, mens tidligere Vålerenga-keeper Sascha Burchert gikk til høyre og var sjanseløs.

Keeperens valg fikk imidlertid Viasat-ekspert Lars Tjærnås til å reagere. Han viste til statistikken på skjermen om at Haaland svært ofte setter straffene til venstre.

- Det er en god straffe, men så synes jeg det er litt rart av Burchert. Når vi ser den statistikken som vi ser før straffesparket, at det er fire med grønn prikk akkurat der han (Haaland) setter den. Og to med rød prikk motsatt. Da tror jeg at jeg hadde gamblet som keeper og gått andre veien. Han burde ha fått beskjed om det av keepertrener eller den som har det ansvaret, så det synes jeg er rart av keeper.

LES OGSÅ: Raiola: - Vi har klare tanker om hvor Erling bør spille

VAR-situasjoner

Dortmund skapte ikke all verden i første omgang, men de signalgule trodde de hadde tatt ledelsen etter 21 minutter da Thorgan Hazard satte ballen i nettmaskene.

Belgieren ble spilt glimrende fri av Haaland og styrte ballen forbi keeper Burchert, men TV-bildene viste at det var en marginal offside på Hazard. Etter en sjekk med VAR konkluderte også dommeren med at scoringen skulle annulleres.

VAR var også i aksjon noen minutter senere da vertene fikk straffe. Dortmund ropte på hans og bildene viste at ballen var borti hånda til Maximilian Bauer inne i feltet etter en avslutning fra Haaland fra rundt 8-9 meters hold.

Nordmannen tok altså selv ansvar og satte ballen trygt inn bak keeper.

Hjemmelaget var også nær 2-0 i det 36. minutt da Marco Reus ble spilt igjennom. Avslutningen fra tyskeren gikk imidlertid rett på burvokteren, som var raskt ute.

LES OGSÅ: Forbannet Haaland etter toppkampen: - Skandaløst

Gjestene, som ligger helt sist i Bundesliga, hadde også sine farligheter og Dortmund var i enkelte tilfeller heldige som slapp unna baklengsmål før pause.

Rett før pause var Reus frampå igjen med et godt frispark, men igjen var den tidligere Vålerenga-keeperen i Gretuher Fürths mål god og fikk avverget.

- En mesterscoring

Etter pausen kom en annen tidligere Vålerenga-spiller, Håvard Nielsen, inn for bortelaget, som nok hadde troen på at det kunne komme en utligning.

I det 62. minutt var Nielsen nær ved å skli inn 1-1. Han fikk muligheten etter et skudd fra Jeremy Dudziak og var centimetere unna å få et touch på ballen.

Snaue ti minutter før slutt kom Haalands andre for kvelden. Julian Brandt slo et frispark og jærbuen headet inn vertenes andre mål på nydelig vis.

LES OGSÅ: Neymar åpner opp om Haaland-feiringen: - Jeg provoserte ham

- Det er en mesterscoring, sa Viasat-ekspert Lars Tjærnås.

Lik etter 2-0-målet ble Haaland byttet ut og inn kom Sreffen Tigges.

På tampen fikk også Donyell Malen en scoring. Brandt var igjen servitør, før nederlenderen definitivt punkterte kampen.

Resultatet betyr at Dortmund er oppe i 34 poeng etter 16 kamper i Bundesligaen denne sesongen og ligger med det som nummer to, seks poeng bak Bayern München.