*Nettavisen* Sport.

Detroit-fansen roper på Håvard Rugland

KICKALICIOUS: Håvard Rugland venter på å få sjansen som kicker i NFL.

KICKALICIOUS: Håvard Rugland venter på å få sjansen som kicker i NFL. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Og Håvard «Kickalicious» Rugland er klar for å svare i telefonen.

10.10.14 21:04

Ti kilometer sørøst for Sandnes, i Ålgård, holder en av Norges mest unike profesjonelle idrettsutøvere til. Her trener han for seg selv, selv om han driver med en lagidrett. Han lever av idretten, selv om ingen lag har ham på lønningslisten.

Det er sponsorene, Pepsi Max og Gillette, som sørger for at han kan leve av idretten sin. Selv om han altså ikke har et lag å spille for og derfor ikke får konkurrert.

Elleve flytimer unna, i Detroit, Michigan, USA, roper man på Håvard Rugland. Detroit Lions har slitt med å konvertere sine «field goals» til poeng, og fansen deres mener at den 30 år gamle nordmannen som trener alene i Ålgård kan løse dette problemet.

- Jeg har håpet å få en telefon derfra, men foreløpig har jeg ikke fått det, sier Håvard Rugland til Nettavisen.

Han har vært på prøvespill i Detroit før, og gjort sakene sine bra. Han har vært i andre klubber og gjort sakene sine enda bedre. Rugland forlot Arizona Cardinals med en treffprosent på 100, uten at det ble kontrakt av det.

- Jeg må innrømme at det er litt frustrerende, når jeg får høre at det handler om erfaring, men ser at det ikke nødvendigvis alltid hjelper med erfaring heller, sier Rugland. Uten å høre frustrert ut.

Humøret virker faktisk å være i fremragende form, det også.

- Jeg var heldig som kom i god posisjon ganske raskt, for jeg har ikke holdt på spesielt lenge. Så lenge jeg føler at jeg er god nok, og har vist at jeg leverer varene og har noe å komme med, gir jeg ikke opp så lett. Det er selvfølgelig en fordel å ha Pepsi Max og Gillette i ryggen. Uten dem hadde jeg måtte jobbe, konstaterer Rugland.

Enn så lenge satser han fremdeles for fullt på å få en kontrakt med et av lagene i NFL.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPILLESUGEN: Håvard Rugland trener for fullt, med blikket festet på NFL. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)


- Ja, det går i det samme. Jeg prøver å gjøre min del av jobben og være så klar som mulig. Nå er det midt i sesongen der borte, men i Lions har det vært mye turbulens på kickerplassen. Draftpicket Nate Freese startet sesongen, men ble kuttet etter tre kamper etter å ha satt rundt 50 prosent av sine field goals (faktisk enda lavere – 42,9 prosent, red. anm.), forteller Rugland til Nettavisen.

Freese ble erstattet av Alex Henery, som gjorde det enda dårligere. Han traff bare med 20 prosent av sine forsøk og fikk sparken etter to kamper. Nå har Detroit Lions hentet inn Matt Prater, som startet denne sesongen med fire kampers karantene på grunn av rusproblemer.

- Det jeg kanskje synes er tyngst, er at det var snakk om at jeg hadde en voldsom fordel som er venstrebeint da det var snakk om David Akers, men nå føler jeg at det har vært en del ganger hvor det ikke har vært en fordel. Ting du ikke kan styre selv er frustrerende. Når du vet at du kunne gjort det bedre, kan det være litt tungt. Men jeg synes jo det jeg holder på med, er kjekt.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED


- Hva tenker du om at Lions-fansen ønsker at Detroit henter deg?

- Det er selvfølgelig motiverende, at du vet at du blir lagt merke til når du prøver å gjøre en god jobb. Det spiller nok inn at jeg har en annerledes historie, som blir lagt merke til av fans, sier mannen som ble berømt i USA for sin «Kickalicious»-video på YouTube.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.