*Nettavisen* Sport.

Detroit-motoren fusker

Foto: AP/Scanpix

Detroit Red Wings vil slite mot San Jose Sharks hvis ikke Henrik Zetterberg og Pavel Datsyuk finner nettmaskene.

27.04.07 13:30

Det klarte stjerneduoen ikke i det første møtet med Sharks i lagenes første møte i andre runde av Stanley Cup. Og uten produksjon fra Zetterberg og Datsyuk ble det tamt framover hos laget fra motorbyen.

Matt Carle og Mike Grier scoret hvert sitt mål for San Jose, som dermed tok ledelsen 1-0 i best av sju-serien.

Hvithaiene var rett og slett for store, for tunge, for talentfulle og for samkjørte, og kunne - i den grad det er mulig i NHL i 2007 - kontrollere inn kampen etter å ha tatt ledelsen 2-0 i første periode. Evgeni Nabokov reddet samtlige 36 skudd, mens Dominik Hasek stoppet 17 av 19 for Detroit.

Sjokkerte Brodeur
Ottawa Senators er i sluttspillsammenheng kjent som et svakt lag, etter flere år med mislykkede forsøk på å leve opp til forventningene. I 2007 virker laget annerledes: Fysisk sterkere, mer solid defensivt, og fremdeles en konstant trussel offensivt.

Det fikk New Jersey Devils merke.

Jason Spezza scoret etter bare halvannet minutt, Joe Corvo la på til 2-0 før sju minutter var spilt, Dean McAmmond økte til 3-0 i undertallsspill etter 14.43, og Dany Heatley satte inn 4-0 da det gjenstod drøyt tre minutter av den første perioden.

Martin Brodeur, selveste Martin Brodeur, hadde bare reddet fem av ni skudd da han skøytet i garderoben etter de første 20 minuttene.

Skapte spenning igjen
Travis Zajac, Brian Gionta og Andy Greene skapte spenning i matchen igjen med ett mål hver, men da Wade Redden økte til 5-3 i favør Ottawa bare 43 sekunder inn i tredje periode, fikk det kanadiske laget roet nervene igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.