RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Detroit ubeseiret med Myrvold

Anders Myrvolds sjanser til å få bli i NHLs topplag Detroit Red Wings har økt betraktelig etter 2-1-seieren over Calgary. Klubben er fortsatt ubeseiret med Myrvold på laget.

28-åringen fra Lørenskog ble hentet opp fra farmerlaget Grand Rapids Griffins til Detroit Red Wings. Etter det har Red Wings vunnet tre strake kamper og inntatt ledelsen i NHL. Natt til torsdag ble Calgary Flames slått 2-1.

- Det var en morsom kamp. Jeg fikk etter hvert spille nesten hele tiden, sier Anders Myrvold til TV 2 Nettavisen.

Mye istid
Nordmannen spilte 16:36 minutter, og ble paret både med Nicklas Lidström og Mathieu Schneider.

- Treneren var veldig fornøyd etter kampen, og ga meg tommelen opp, forteller Myrvold, som ifølge Detroits faste radiokommentatorer hadde flere "knusende" taklinger mot Calgary.

Detroit Red Wings har mange skader på backsiden, og fikk en ny mot Calgary. Mathieu Dandenault brakk foten og blir borte i fire til seks uker. Det øker Myrvolds sjanser for videre spill ytterligere.

- Nå tenker jeg ikke så langt framover. Jeg tenker bare på neste dag og neste kamp. I dag fikk jeg veldig mye tillit av coachen, og så lenge han har tillit til meg, er det positivt. Så får vi bare se etter neste match.

Mer moden
Den tidligere Colorado-, Boston- og New York Islanders-backen tror ikke det er tilfeldig at han nå viser at han hører hjemme i NHL.

- Jeg er mye mer moden nå. Første gang jeg spilte i NHL, var jeg 20-22 år. Nå har jeg forbedret meg og blitt mer moden. Jeg føler at jeg har tryggheten og sikkerheten som skal til for å spille i denne ligaen. Det ser de rundt meg også, mener Myrvold.

Veien fram har vært lang.

- Det jeg opplever nå, er mest moro for min egen del. Den veien jeg har gått har vært morsom, men det har vært mange tunge stunder også. Det er så mange gode spillere som venter på sjansen til å komme inn i NHL.

Følelsen som teller
At enkelte i hockeymiljøet hjemme ikke har trodd på ham, plager ham ikke.

- Jeg føler ikke noe om hva folk sier og synes. Det norske folk kan veldig lite om hva som skjer her i NHL og hvor tøff hverdagen egentlig er her. Det er vel bare Shampo (Espen Knutsen) og jeg som vet det. Det som betyr noe for meg, er den følelsen jeg har inni meg og familien rundt meg.

De utallige timene med trening virker ikke så tunge i dag.

- Dette er noe enhver ishockeyspiller drømmer om: Å spille for Detroit er det ultimate.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere