*Nettavisen* Sport.

Dette avgjorde NM-finalen

Foto: Kent Skibstad/Scanpix

- Det var ikke utvisning, sier Oilers-spilleren om den kontroversielle episoden.

13.04.12 22:50

LØRENSKOG - STAVANGER OILERS 1-2(2-4 SAMMENLAGT):

LØRENSKOG/OSLO (Nettavisen): På fredag sikret Stavanger Oilers seg norgesmestertittelen etter å ha slått Lørenskog 4-2 i kamper.

Fredagens sjette - og avgjørende, skulle det vise seg - finalekamp var en jevn affære. Det ble også svært høy temperatur etter hvert.

Den mest kontroversielle episoden kom i tredjeperiode på stillingen 1-1. Oilers-spiller Martin Strandfeldt slo mot Lørenskog-keeper Jürgen Penker med kølla. Likevel ble han ikke utvist.

Les også: - De har vært nest best, vi har vært best

Dette opprørte Lørenskog-spillerne. I ishockey er målvaktene nærmest fredet, og du får hard medfart hvis du gjør noe med motstanderens keeper. Resten av perioden brukte Lørenskog-spillerne på å skulle «ta» Strandfeldt.

Scoret i overtall
Det førte til flere utvisninger, og i en av Oilers-overtallsperioder, satt de inn det avgjørende målet.

- Det var jævla jevnt. Det som avgjorde var at de mister fokus og pådrar seg noen utvisninger. Så scorer vi i overtall, sier Martin Strandfeldt til Nettavisen.

Svensken var altså i begivenhetenes sentrum under fredagens kamp. Poengplukkeren innrømmer at han kan være kontroversiell.

- Jeg har en litt grisete spillestil, men situasjonen med keeperen var ikke utvisning, sier Strandfeldt.

- Mye stang ut
Lørenskogs trener David Livingston sier han ikke så situasjonen med Strandfeldt og Jürgen Penker. Han innrømmer imidlertid at fokuset kunne vært bedre.

- Jeg syns begge lag begynte å være litt udisiplinerte, men dommerne kunne latt mer passere, sier Livingston til Nettavisen.

Lørenskog vant skuddstatistikken klart i fredagens kamp, noe som også har vært tilfellet i tidligere finalekamper.

- Det er ikke bra at vi bare scorer ett mål med over tretti skudd på mål. Men vi skal ikke ta noe bort fra Stavangers seier. De vant fortjent, sier Livingston.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Lørenskog-treneren mener at laget hans ikke har hatt marginene på sin side.

- Pucken har ofte gått stang ut, mens Stavanger ofte har truffet stanga før de har scoret på returen. Det har vært litt sånn hele sesongen, sier Livingston, og det skal nevnes at det avgjørende målet på fredag ble satt inn på en retur.

Fornøyd med innsatsen
David Livingston er fornøyd med Lørenskogs sesong sett under ett.

- Vi vært et av de beste lag i serien. Vi spilte seks kamper mot et veldig godt lag i finalen og presset dem hele veien, sier treneren til Nettavisen.

- Vi kan ikke være misfornøyd med at Lørenskog har gjort det bedre enn noen gang tidligere, legger han til.

Stavanger-trener Petter Thoresen var imidlertid klar på at laget hans vant fullt fortjent.

- Vi har slått dem (Lørenskog red.anm.) ni av elleve ganger denne sesongen. Ingen skal komme her og si at det har noe med flaks å gjøre. Lørenskog har vært nest best, vi har vært best, sa Thoresen til pressen etter kampslutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.